Αθώος ο Πελετίδης για μη παράδοση φακέλων εργαζομένων
Αθώος κρίθηκε την Τετάρτη με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της
Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για
το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Αθώος κρίθηκε την Τετάρτη με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η υπόθεση αφορούσε τη μη παράδοση, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για επανέλεγχο των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο, το 2014.
Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δήμαρχος, ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση», προσθέτοντας ότι «οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».
Βγαίνοντας ο δήμαρχος από το δικαστικό μέγαρο, μίλησε στους συγκεντρωμένους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα «ζιζάνια» που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».
Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο από τους εργαζομένους του δήμου, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Κώστα Πελετίδη και αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία προς το δικαστικό μέγαρο.
Ο δήμαρχος συνοδευόταν στο δικαστήριο από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.
in.gr
- Ο Τραμπ απειλεί: Θα επιβάλει δασμούς στις χώρες που «δεν συμφωνούν» να καταλάβει τη Γροιλανδία»
- Για ενθουσιασμένη ασθενή από το Βενιζέλειο κομπάζει ο Άδωνις και πολίτες του σέρνουν τα εξ αμάξης [βίντεο]
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Εθνική πόλο: Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Γενηδουνιά, χάνει το κρίσιμο ντέρμπι με την Ιταλία
- Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «θωρακίζει» νομικά τη φωνή και την εικόνα του απέναντι στην AI
- Γροιλανδία: Επιθετική δήλωση του απεσταλμένου του Τραμπ – Ο στόχος για κατάληψη «πρέπει και θα επιτευχθεί»
