Προχωρά ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια Πέραμα – Σαλαμίνα
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να προχωρήσει ο διαγωνισμός του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα.
Η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι το μήκος στα 14,5 χιλιόμετρα. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στη β’ φάση.
Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» και ζητούσε να ακυρωθεί η από 27-3-2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία εγκρίθηκε: 1) Η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και 2) η προκήρυξη (22-3-2012) της α’ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.
Σημειώνεται, ότι το όλο έργο εντάσσεται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής, για το οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει προβεί στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στην αίτησή του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 222/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του.
in.gr
- Γιάννης Ξυλούρης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο λαουτιέρη
- Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο
- Λεπτοκαρυά: Ισόβια κάθειρξη στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον σύντροφό της στην αυλή
- Ιράν: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη «νίκη» του Τραμπ – «Δεν μπορεί να γίνει επανάληψη της Βενεζουέλας»
- Οι χάρτες που εξηγούν γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει τη Γροιλανδία
