Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ανακούφιση... για τον αποκλεισμό από τα Οσκαρ

Ισραήλ: Ανακούφιση… για τον αποκλεισμό από τα Οσκαρ

Η υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ ανάσανε με ανακούφιση καθώς η χώρα της δεν θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας – αν και παραδέχτηκε ότι η ίδια δεν έχει δει την επίμαχη ταινία.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ ανάσανε με ανακούφιση καθώς η χώρα της δεν θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας – αν και παραδέχτηκε ότι η ίδια δεν έχει δει την επίμαχη ταινία.

Το έργο Foxtrot του βραβευμένου δημιουργού Σαμουέλ Μαόζ αφηγείται την ιστορία ομάδας ισραηλινών στρατιωτών σε σταθμό ελέγχου, οι οποίοι ανοίγουν πυρ εναντίον αράβων περαστικών όταν εκλαμβάνουν για όπλο ένα κουτάκι αναψυκτικού. Στη συνέχεια προσπαθούν να συγκαλύψουν την πράξη τους.

Αφού σάρωσε τα βραβεία στη χώρα της, η ταινία προτάθηκε επισήμως από το Ισραήλ για τα Οσκαρ, αν και η υπουργός Μίρι Ρεγκέβ την χαρακτηρίζει «αντι-ισραηλινή».

«Μας έσωσαν από πικρή απογοήτευση»

Την Τρίτη, αφού ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, η υπουργός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ότι «μας έσωσαν από πικρή απογοήτευση και από λανθασμένη απεικόνιση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων διεθνώς».

Λόγω της κριτικής που είχε ασκήσει η Ρεγκέβ στην ταινία, η Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ισραήλ ακύρωσε την πρόσκληση που της είχε απευθύνει για την τελετή απονομής των βραβείων της, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η υπουργός απείλησε για αντίποινα να περικόψει την κρατική επιχορήγηση της Ακαδημίας.

Το Foxtrot κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, τον Σεπτέμβριο. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σαμουέλ Μαόζ, είπε: «Αν ασκώ κριτική στον τόπο όπου ζω, το κάνω επειδή ανησυχώ. Το κάνω επειδή θέλω να τον προστατεύσω. Το κάνω από αγάπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024