Γαλλιά: Χιλιάδες Κούρδοι ζητούν δικαιοσύνη
Πολλές χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι αξιώνοντας να μαθευτεί η «αλήθεια» και να αποδοθεί «δικαιοσύνη» στην υπόθεση της δολοφονίας το 2013 στη γαλλική πρωτεύουσα τριών γυναικών, Κουρδισσών ακτιβιστριών, ενώ κατήγγειλαν τη «σιωπή» των γαλλικών αρχών επί αυτού του θέματος.
Πολλές χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι αξιώνοντας να μαθευτεί η «αλήθεια» και να αποδοθεί «δικαιοσύνη» στην υπόθεση της δολοφονίας το 2013 στη γαλλική πρωτεύουσα τριών γυναικών, Κουρδισσών ακτιβιστριών, ενώ κατήγγειλαν τη «σιωπή» των γαλλικών αρχών επί αυτού του θέματος.
«Πέντε χρόνια σιωπής, άρνησης να αποδοθεί δικαιοσύνη, πέντε χρόνια ατιμωρησίας» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα μεγάλο πανό, μαζί με τις φωτογραφίες των τριών γυναικών που δολοφονήθηκαν και κρατούσε το πλήθος στην αρχή της πορείας.
«Ερντογάν, δολοφόνε!» φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατέκλυσαν τους δρόμους μία ημέρα μετά την επίσκεψη στο Παρίσι του προέδρου της Τουρκίας, που έγινε δεκτός από τον Εμανουέλ Μακρόν.
Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν 4.700 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία, που ήρθαν στο Παρίσι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από τη Γερμανία.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε πέντε χρόνια μετά τις δολοφονίες της 54χρονης Σακινέ Τζανσίζ, μίας εκ των ιδρυτικών μελών του PKK, της Φιντάν Ντογάν, 28 ετών και της Λέιλα Σοϊλεμέζ, 24 ετών. Οι τρεις γυναίκες εκτελέστηκαν την 9η Ιανουαρίου του 2013 στην έδρα του Κέντρου Ενημέρωσης του Κουρδιστάν.
Στην υπόθεση αυτή, ο μοναδικός ύποπτος, ο Τούρκος Ομέρ Γκιουνέι πέθανε στα τέλη του 2016 στη φυλακή, προτού εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου.
Οι Γάλλοι ερευνητές είχαν αναφέρει την εμπλοκή μελών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, της MIT, σε αυτήν την τριπλή δολοφονία. Η ΜΙΤ είχε επίσημα διαψεύσει κάθε εμπλοκή της τον Ιανουάριο του 2014.
ΑΠΕ,in.gr
- Κουτσούμπας: Τους ενοχλεί η μαζικότητα των αγώνων και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ μέσα σε αυτούς
- Δρομείς από όλο τον κόσμο συρρέουν σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης για το Cretan Backyard Ultra
- «Μηδενική προπώληση, βανδαλισμοί και αποκλεισμός της Ιβάνκα» – Φιάσκο της χρονιάς το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ;
- Χιμένεθ για την αλλαγή του Μορόν και την απουσία των Άλβαρο και Ρόουζ
- Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Λόρας – Η μαρτυρία συμμαθήτριας και η αλλαγή σχολείου που ερευνά η Αστυνομία
- Καιρός: Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα – Τι αλλάζει από την Τρίτη
