Στον γιατρό 7 εκατ. Ιταλοί με συμπτώματα γρίπης το τελευταίο τριήμερο
Επτά εκατομμύρια Ιταλοί έσπευσαν στον γιατρό, το τελευταίο τριήμερο, διότι παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016.
Επτά εκατομμύρια Ιταλοί έσπευσαν στον γιατρό, το τελευταίο τριήμερο, διότι παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016. Η Ιταλική Ομοσπονδία Παθολόγων, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών αποτελείται από ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες παθήσεις.
H εφημερίδα La Stampa γράφει, παράλληλα, ότι η μεγαλύτερη διάδοση της γρίπης αναμένεται να καταγραφεί στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τους πολίτες, σε περίπτωση που δεν παρουσιάζουν επιπλοκές, να μην πάρουν αντιβιοτικά και να μην σπεύδουν στα πρώτων βοηθειών.
Αιτία της αύξησης των κρουσμάτων γρίπης, φέτος, είναι και το κύμα ψύχους που έπληξε όλες τις περιοχές της Ιταλίας, τις περασμένες ημέρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Κολωνός: Έλαβε προθεσμία ο 38χρονος που κατηγορείται για το θάνατο της συντρόφου του
- Προσαγωγή Γεωργιανού για κατασκοπεία στη Σούδα
- Αντιπολεμική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη – Φώναξαν συνθήματα κατά ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ισραήλ
- Ρέμπραντ: Παγκόσμιο δέος για τον χαμένο πίνακα του «πρώτου ινσταγκράμερ»
- Η ΚΕΔ πάει στα γήπεδα, βλέπει αλλά ο Λανουά σωπαίνει και δείχνει ακατάλληλος
- Ερντογάν: Σοβαροί οι κίνδυνοι από τη σύγκρουση στο Ιράν για την παγκόσμια ασφάλεια -«Η φωτιά πρέπει να σβήσει»
