Σόφια: Μη επωφελής η συζήτηση περί αναθεώρησης Λωζάννης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας διαμήνυσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την αναθεώρηση της συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν θα βοηθήσει τη σταθερότητα στην περιοχή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας διαμήνυσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την αναθεώρηση της συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν θα βοηθήσει τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του υπουργείου δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
«Η Βουλγαρία πιστεύει ότι μια συζήτηση για τις ειρηνευτικές συμφωνίες και τα υπάρχοντα σύνορα δεν είναι επωφελής για τη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Οποιαδήποτε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των χωρών, βάσει του διεθνούς δικαίου», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, καλώντας Αθήνα και Άγκυρα «να συνεχίσουν στον δρόμο του διαλόγου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
