Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εργαστήριο για την εισαγωγή ανάπηρων σπουδαστών στο Εθνικό Θέατρο

Εργαστήριο για την εισαγωγή ανάπηρων σπουδαστών στο Εθνικό Θέατρο

Το εργαστήριο είναι ελεύθερο για το κοινό και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Το Εθνικό Θέατρο και η Δραματική του Σχολή, σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 12:00, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», ένα προπαρασκευαστικό εργαστήριο θεωρητικής προσέγγισης και εναρκτήριο του διαλόγου για τη διαδικασία εισαγωγής και συνεκπαίδευσης υποψήφιων ανάπηρων σπουδαστών στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης.

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για πολλούς, οι έννοιες της τέχνης και της αναπηρίας είναι αντίθετες, γιατί θεωρούν ότι η τέχνη αποτελεί μονοδιάστατα μια έκφραση του ωραίου, του ιδανικού. Η τέχνη όμως έχει τη δυνατότητα μέσα από την ενσωμάτωση του «διαφορετικού» ατόμου στο σύνολο, να αναδείξει την πραγματική διάσταση της ζώσας κατάστασης της αναπηρίας και των ανθρώπων που τη βιώνουν, και αυτό, σύμφωνα με τον Έρνεστ Φίσερ, «είναι ή θα έπρεπε να είναι και το ουσιαστικό ζητούμενο για τον καλλιτέχνη». H τέχνη που ανοίγει δρόμο προς την αλήθεια αποτελεί ζητούμενο».

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Είναι ελεύθερο για το κοινό και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων (τηλέφωνο κρατήσεων: 2105288171, SMS για κωφούς και βαρήκοους: 6973030628).

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρουσίαση Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών – Απολλωνία Τσαντά, ανάπηρη θεατρολόγος, σεναριογράφος.

Κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας και θεατρική τέχνη – Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης, ανάπηρος ακτιβιστής.

Ανάπηροι σπουδαστές στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου: Δυνατότητες και ζητήματα για τη συμπερίληψη στην εκπαίδευση – Έλσα Ανδριανού, διευθύντρια Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

«Όψις» και στοχευμένη δράση: Εργαλεία προσέγγισης στην υποκριτική τέχνη για τη συμπερίληψη των αναπήρων – Βασίλης Οικονόμου, ανάπηρος σκηνοθέτης, ηθοποιός ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α..

Υποκριτική προσέγγιση μέσα από το παράδειγμα της νευρολογικής βλάβης – Αννίτα Καπουσίζη, σκηνοθέτης ομάδας ARTimeleia.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024