Προωθούνται στην ηπειρωτική χώρα οι πρόσφυγες από τη Χίο
Στις 5.10 έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη Χίο οι 230 πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι.
Στις 5.10 έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη Χίο οι 230 πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι.
Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε δομές που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για απεγκλωβισμό από τα νησιά, όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία.
Είχε προηγηθεί άλλη μία αποστολή πενήντα προσφύγων το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Συνολικά αυτές τις δύο ημέρες αναχώρησαν 278 άτομα.
in.gr
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron

