Στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν οιεννέα κατηγορούμενοιτουρκικής και κουρδικής καταγωγής,που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό τους, μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων, οι οποίοι κρατούσαν πανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η απρόσκοπτη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησής τους στην Αντιτρομοκρατική.

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στη δικαστική λειτουργό φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υπογραμμίζοντας ότι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία».

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς όπως αναφέρουν τους αποδίδει ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε έχει συγκροτηθεί.

Μίνα Μουστάκα

in.gr