Πούτιν: Το 98% των εδαφών της Συρίας δεν ανήκει στην ISIS
Υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων βρίσκεται το 98% της επικράτειας της Συρίας, ενώ οι εστίες αντίστασης των τρομοκρατών εξαλείφονται γρήγορα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε στο Σότσι με τον πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν
Υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων βρίσκεται το 98% της επικράτειας της Συρίας, ενώ οι εστίες αντίστασης των τρομοκρατών εξαλείφονται γρήγορα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε στο Σότσι με τον πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν.
Ο τσέχος πρόεδρος στη αρχή της συνάντησης, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε χθες ο πρόεδρος Πούτιν με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και απευθυνόμενος προς τον ρώσο ομόλογο του είπε στα ρωσικά : «Νικήσατε στην Συρία…Εκείνος (ο Άσαντ) ελέγχει πρακτικά όλη την επικράτεια της Συρίας, με εξαίρεση μερικά μικρά τμήματα.. Λοιπόν σε τελική ανάλυση, είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος».
Ο ρώσος πρόεδρος τότε ανταπάντησε λέγοντας : «Έχετε δίκιο, πράγματι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, ήδη σήμερα βρίσκεται το 98% των εδαφών, οι εστίες αντίστασης υπάρχουν ακόμη, αλλά γρήγορα εξαλείφονται από τα πλήγμα που καταφέρουν οι αεροδιαστημικές μας δυνάμεις και οι δυνάμεις των Σύρων συμμάχων μας».
Ο Πούτιν κατά την διάρκεια των συνομιλιών, υποσχέθηκε να ενημερώσει τον Τσέχο ομόλογο του αναλυτικά για τις συνομιλίες που είχε με τον Άσαντ.
in.gr,ΑΠΕ/Reuters/Tass
- 35 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Γιορτή Γνώσης & Δημιουργίας
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
