Eurogroup: Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου
Τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έλαβαν χθες επίσημη επιστολή, με την
οποία καλούνται οι υπουργοί τους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για
τη θέση του επόμενου προέδρου του Eurogroup.
Σύμφωνα με την επιστολή
της Γενικής Γραμματείας του Eurogroup προς τα κράτη-μέλη, οι
ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις
30 Νοεμβρίου μαζί με μια συνοδευτική επιστολή. Τα ονόματα των υποψηφίων
θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου.
Τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έλαβαν χθες επίσημη επιστολή, με την οποία καλούνται οι υπουργοί τους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του επόμενου προέδρου του Eurogroup.
Σύμφωνα με την επιστολή της Γενικής Γραμματείας του Eurogroup προς τα κράτη-μέλη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου μαζί με μια συνοδευτική επιστολή. Τα ονόματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τους υποψηφίους να γνωστοποιούν τις προτεραιότητές τους για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.
Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με απλή πλειοψηφία (τουλάχιστον 10 ψήφους). Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο νυν πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει ιδιαιτέρως τους υποψηφίους για τις ψήφους που έχουν λάβει προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να συνεχίσουν ή να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μέχρι κάποιος να λάβει τουλάχιστον 10 ψήφους.
Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει δημοσίως ο υπουργός της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ και του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια, ενώ ως «σοβαρή» υποψηφιότητα εμφανίζεται στον Τύπο ο Πορτογάλος, Μάριο Σεντένο. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπρούνο Λεμέρ, που παρουσιαζόταν ως φαβορί, έχει δεύτερες σκέψεις, καθώς οι υποχρεώσεις του εντός της χώρας είναι ήδη πολύ αυξημένες.
ΑΠΕ,in.gr
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»
- Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’ 1-0: Το γκολ του Μπλανκ έκρινε τον αγώνα (vid)
- Συρία: Στην κομβική πόλη Ράκα εισέβαλε ο κυβερνητικός στρατός – Μάχες με τους Κούρδους, ποιος ελέγχει τι

