Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γιάννα Βασιλείου πριν «βγει» στο Σταυρό μιλά στο in.gr

Η Γιάννα Βασιλείου πριν «βγει» στο Σταυρό μιλά στο in.gr

Δύο προσωπικά άλμπουμ, δεκάδες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και μια φωνή που ξεχωρίζει. Η Γιάννα Βασιλείου έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δώσει το προσωπικό της στίγμα και ο τελευταίος της δίσκος «Γυάλινος Κόσμος» αγκαλιάστηκε από το κοινό.

Δύο προσωπικά άλμπουμ, δεκάδες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και μια φωνή που ξεχωρίζει. Η Γιάννα Βασιλείου έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δώσει το προσωπικό της στίγμα και ο τελευταίος της δίσκος «Γυάλινος Κόσμος» αγκαλιάστηκε από το κοινό.

Η Γιάννα Βασιλείου για δύο Πέμπτες του Νοεμβρίου, στις 9 και στις 16, θα εμφανιστεί στο club του Σταυρού του Νότου, με σχήμα πιο ηλεκτρικό από συνήθως και με ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από Nirvana και Μάνο Λοΐζο μέχρι Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σταμάτη Κραουνάκη και τραγούδια από τις προσωπικές της δουλειές.

Λίγες μόνο ώρες πριν βγει στη σκηνή του Σταυρού η Γιάννα μας μίλησε για τον δικό της Γυάλινο Κόσμο, την Αθήνα και το «Επτά τραγούδια θα σου πω».

Από τα «Λόγια Αγάπης» μέχρι σήμερα, πόσο έχεις αλλάξει σαν καλλιτέχνης;
Ακριβώς όσο έχω αλλάξει σαν άνθρωπος. Για μένα πάνε μαζί αυτά. Την τρέχουσα περίοδο δεν είμαι στην ίδια ρομαντική ευαίσθητη διάθεση που ήμουν κατά τη δημιουργία του πρώτου μου δίσκου. Οι εναλλαγές διαθέσεων είναι ανάλογες με τη ζωή και τις εκπλήξεις της. Η μουσική πρέπει απλώς να καθρεφτίζει όλα αυτά.

Σε τι κόσμο μας καλεί ο «Γυάλινος Κόσμος»;
Σε ένα κόσμο που αποκαλύπτει ό,τι κρύβει. Τις χαρές και τις ελπίδες, αλλά και το αναπόφευκτο της ζωής. Είναι ένας δίσκος με ποικιλία ακουσμάτων. Χωρίς σκέψη για το ποια ρότα θα έπρεπε να πάρει, ένιωθα σωστά για τώρα να παρουσιάσω τα συγκεκριμένα τραγούδια.

Έχοντας πια εμπειρία πολλών live ποια ήταν η όμορφη στιγμή σου στη σκηνή;
Είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές επί σκηνής. Προς το παρόν δε μου έχει τύχει κάτι απρόοπτο και δύσκολο. Σκεπτόμενη κάτι από την τελευταία συναυλία μου εκτός Αθηνών, η πιο ωραία στιγμή ήταν που εντόπισα ξαφνικά στο κοινό το μπαμπά και τα αδέρφια μου που ήρθαν για έκπληξη.

Πιάνο, σύνθεση, στιχουργική, φωνητική διδασκαλία, σε τι απ’ όλα βρίσκεις πιο πολύ τον εαυτό σου;
Το τραγούδι είναι η μεγαλύτερη αγάπη και ανάγκη από όλα. Από αυτό πηγάζουν όλα τα υπόλοιπα. Απολαμβάνω όμως ιδιαιτέρως και την ενασχόλησή μου με το μουσικό θέατρο σε αντίστοιχους ρόλους. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που έχω αποδώσει το λιμπρέτο του μιούζικαλ “Hair” σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα στο θέατρο Χώρα, που θα ανέβει από τις 15 Νοεμβρίου.

Πως αποφάσισες να διασκευάσεις το «Εφτά τραγούδια θα σου πω»;
Τα περισσότερα τραγούδια που παίζουμε στα live μας είναι διασκευασμένα σύμφωνα με τον ήχο και την αισθητική μας, όπως επίσης και με τα όργανα που έχουμε κάθε φορά. Το “Εφτά τραγούδια θα σου πω” φτιάχτηκε έτσι για τις ανάγκες των πρώτων μου εμφανίσεων. Το αγάπησα πολύ και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική επομένως αποφάσισα να το συμπεριλάβω και στο δίσκο μου.

Τι θα δούμε στις συναυλίες στο Σταυρό του Νότου;
Θα δείτε μία μπάντα έξι υπέροχων μουσικών, με τους οποίους για πρώτη φορά θα αγγίξουμε την πιο ροκ πλευρά της μουσικής μου. Τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές μου δουλειές αλλά και επιλογές μου από σύγχρονο ξένο και παλιότερο ελληνικό ρεπερτόριο.

Τι ετοιμάζεις για το επόμενο διάστημα;
Για το Νοέμβριο είμαι πλήρως δοσμένη στις εμφανίσεις μου στο Σταυρό και στο μιούζικαλ “Hair”. Ο Δεκέμβριος όμως είναι αφιερωμένος στα Χριστούγεννα και στη μουσική τους. Θα παρουσιάσουμε ανανεωμένη τη γιορτινή μας συναυλία “My Musical Christmas” στην Αθήνα και την επαρχία.

Έχεις μεγαλώσει στην Αθήνα, ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο στην πόλη;
Παρ’ όλο που οι μουσικές υποχρεώσεις και έξοδοι γίνονται κυρίως σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, συνήθως θα με βρείτε να κυκλοφορώ στο Π.Φάληρο. Μου αρέσει που παραμένει γειτονιά, αλλά βρίσκεις να κάνεις και πολλά διαφορετικά πράγματα. Μία καινούρια μου συνήθεια είναι ο παραλιακός περίπατος από το Φλοίσβο μέχρι το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και την καινούρια Λυρική Σκηνή.

Τι τραγούδι θα ταίριαζε στην Αθήνα;
Ένα τραγούδι που έγραψα σκεπτόμενη την παλιά Αθήνα που θα ήθελα να είχα ζήσει είναι οι “Ωραίες Εποχές”. Μιλάει για λατέρνες και μουσικές στο δρόμο, που ακόμα και σήμερα συναντάμε στα σοκάκια της. “Είχε ο δρόμος μουσικές, παρέες φιλικές, με μια κιθάρα τραγουδούσαν..”

Νατάσα Μαστοράκου

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024