
Βρέθηκε λευκή τρούφα μισού κιλού στη Β. Ελλάδα
Ένα σπάνιο και πανάκριβο γαστρονομικό θησαυρό εντόπισε ο τρουφοσυλλέκτης και συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών κ. Χρήστος Πλεσιώτης στη Βόρεια Ελλάδα.
Ένα σπάνιο και πανάκριβο γαστρονομικό θησαυρό εντόπισε ο τρουφοσυλλέκτης και συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών κ. Χρήστος Πλεσιώτης στη Βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα (Tuber magnatum), που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, βάρους 510 γραμμαρίων και η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε στην Ευρώπη φέτος, με την πρώτη η οποία βρέθηκε στην Ιταλία να ζυγίζει 570 γραμμάρια.
Τη λευκή αυτή τρούφα, την ανακάλυψε στα ελληνικά βουνά το τρουφόσκυλο του κ. Πλεσιώτη, ο Brio, και αποτελεί μία τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι οι λευκές τρούφες ζυγίζουν συνήθως 50-150 γραμμάρια.
Τρούφες σαν αυτή αξίζουν πολλά χρήματα και καταλήγουν είτε σε πανάκριβα εστιατόρια και πολυτελείς κατοικίες, είτε σε δημοπρασίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου εκεί πλέον τα ποσά που διατίθενται είναι αστρονομικά. Στο παρελθόν λευκές τρούφες έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες έναντι 330.000 δολαρίων.
Τόσο ο κ. Πλεσιώτης, όσο και το Μουσείο, ελπίζουν η τρούφα αυτή να αποτελέσει την αφορμή συγκέντρωσης χρημάτων για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.
in.gr
- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται παρτίδα φέτας μετά τον εντοπισμό παθογόνου μικροοργανισμού
- Ολυμπιακός: Οι παίκτες της Ακαδημίας βρέθηκαν στο Μουσείο (pics, vid)
- Srdjan Ivanovic: Ο ντράμερ των Blazin’ Quartet μιλά για τη τζαζ και το νέο δίσκο τους
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη στιγμή – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας


