Βίτσας: Η πλειοψηφία των F16 θα αναβαθμιστεί σε viper
«Τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ» δήλωσε για την αναβάθμιση των F-16 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F-16 και «το βασικό είναι να αναβαθμιστούν σε viper». Τόνισε, δε, ότι εργασίες θα γίνουν και στην Ελλάδα, κάτι που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
«Τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ» δήλωσε
για την αναβάθμιση των F-16 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας
Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των
F-16 και πρόσθεσες ότι μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών
αναβαθμίσεις, «το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε viper».
Ο Αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας. Επανέλαβε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ.
Σε σχέση με τη διαδικασία αναβάθμισης ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.
Από τη διαδικασία τόνισε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Όπως είπε στη συναρμολόγηση και στις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Το μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού έστειλε ο Ολυμπιακός
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Το video από τη σύλληψη, όταν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκόολ
- Την Εθνική Αλβανίας επέλεξε ο Πήλιος, κλήθηκε και ο Στρακόσα
- Αχτσιόγλου: Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – Αστείες οι εξηγήσεις της κυβέρνησης
- Ανδρουλάκης: Την Ελλάδα που αξίζεις δεν θα στη χαρίσουν – Θα την κερδίσουμε μαζί
