
Τα «ανοιχτά» μέτωπα της τρίτης αξιολόγησης
Καταφθάνουν τη ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση και θα παραμείνουν για δέκα ημέρες και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στα τέλη Νοεμβρίου.
Καταφθάνουν τη ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση και θα παραμείνουν για δέκα ημέρες και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στα τέλη Νοεμβρίου.
Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν πιάσει ήδη δουλειά και επιβλέπουν τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών καθώς και την προετοιμασία των stress tests που θα γίνουν στις αρχές του 2018. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις τράπεζες.
Στο επίκεντρο της αξιολόγησης θα βρεθούν μεταξύ άλλων, το κοινωνικό μέρισμα του ενός δισ. ευρώ κι αν υπάρχουν τα περιθώρια στον προϋπολογισμό για την καταβολή του πριν από τα Χριστούγεννα, το μείζον ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ και η πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες αλλά και το «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης στο Ελληνικό και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
in.gr
- Καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Χάρβαρντ για Τραμπ: Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά ψυχιατρικό
- «Κίτρινη κάρτα» στα τρένα της Hellenic Train
- «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»: Ο Τραμπ δοκιμάζει τα όρια της επικίνδυνης ρητορικής της εξουσίας
- Πώς θα εφαρμοστεί ο «κόφτης» των social media
- Ρωσία: Συνέλαβαν γνωστό ερευνητή δημοσιογράφο, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ
- Ο Ισημερινός απειλεί την Κολομβία με τελωνειακούς δασμούς 100%

