Με νέες αντικειμενικές ο ΕΝΦΙΑ του 2018
Βασισμένος σε νέες αντικειμενικές αξίες, αλλά και νέο τρόπο υπολογισμού θα είναι ο φόρος που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την επόμενη χρονιά.
Τις αναγκαίες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την επόμενη χρονιά, προωθεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η πρώτη αλλαγή θα έχει να κάνει με τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα αλλάξουν έως την άνοιξη του 2018. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές αξίες της 1ης
Ιανουαρίου για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.
Παράλληλα, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, εξετάζουν τους νέους τρόπους υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα πρέπει να είναι αρκετά μειωμένες για να αποτυπώσουν τις εμπορικές αξίες των ακινήτων.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι νέες αξίες των ακινήτων θα στηριχθούν σε τρεις παραμέτρους: στα μισθώματα, στις αγοραπωλησίες και στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Ντίνου Σιωμόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί
in.gr
- Βόλος: Συνελήφθη 40χρονος που χτύπησε την 27χρονη σύντροφό του
- Ρωσία: «Ο Τραμπ θα έμενε στην παγκόσμια ιστορία αν οι ΗΠΑ έπαιρναν τη Γροιλανδία» λέει το Κρεμλίνο
- Ρέτσος για τον «τελικό» με τη Λεβερκούζεν: «Η Μπάγερ θα αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο σε ένα θορυβώδες γήπεδο»
- Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης
- Άλλη μια μάχη με τον βρετανικό Τύπο; Ξανά στα δικαστήρια ο πρίγκιπας Χάρι
- Στα… κάγκελα ο κόσμος του Παναθηναϊκού με Αλαφούζο, Μπενίτεθ και παίκτες: «Νύχτα ντροπής και ξεφτίλας, δρόμο όλοι…» (pics)

