Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδεραστών στην Ιταλία
Δίκτυο παιδεραστών, το οποίο χρησιμοποιούσε εφαρμογές του διαδικτύου, εξαρθρώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία, με την αστυνομία να προχωρά σε δέκα συλλήψεις και 47 εφόδους σε κατοικίες συλληφθέντων και υπόπτων.
Δίκτυο παιδεραστών, το οποίο χρησιμοποιούσε εφαρμογές του διαδικτύου, εξαρθρώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία, με την αστυνομία να προχωρά σε δέκα συλλήψεις και 47 εφόδους σε κατοικίες συλληφθέντων και υπόπτων.
Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο 2016 με τη σύλληψη ενός 38χρονου, στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκε παιδοπορνογραφικό υλικό (με χιλιάδες φωτογραφίες και εικόνες ανηλίκων) που ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο.
Οι ειδικευμένοι τεχνικοί της αστυνομίας, όμως, εξακρίβωσαν ότι στον υπολογιστή υπήρχε η εφαρμογή Voip και περίπου εκατό διευθύνσεις άλλων εκατό ύποπτων παιδεραστών, οι οποίοι διέμεναν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο 38χρονος φέρεται να παρουσιαζόταν ως μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, ενώ «προσέφερε» στους συνομιλητές του το παιδοπορνογραφικό υλικό που είχε στην κατοχή του.
Στο δίκτυο αυτό, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, φέρεται να συμπεριλαμβανόταν και ένας ανώτατος δικαστικός της Κάτω Ιταλίας, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Οκτωβρίου, στο Ρήγιο της Καλαβρίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- “Lenovo Universe”: Ένα event που τα είχε όλα
- Την άμεση προκήρυξη θέσης παιδιάτρου ζητάει η δήμαρχος Σίφνου
- Χαραγμένα σχέδια 40.000 ετών πηγαίνουν πίσω μέχρι τις απαρχές της γραφής
- Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Η Ελβετία θα καταβάλει 50.000 ελβετικά φράγκα για κάθε τραυματία επιζώντα
- Νίκος Μακρόπουλος: Κλείνει ο «Βοτανικός» που εμφανίζεται λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας του
- Βοιωτία: Διασωληνωμένος 14χρονος έπειτα από τροχαίο – Είχε πάρει κρυφά το αυτοκίνητο της οικογένειας
