Πάνω από τους μισούς Γερμανούς υποστηρίζουν τον συνασπισμό «Τζαμάικα»
Πάνω από τους μισούς Γερμανούς (56%) πιστεύουν ότι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) είναι ο πιο κατάλληλος προκειμένου να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια από ό,τι ο «μεγάλος» συνασπισμός, μεταξύ CDU και SPD, υπέρ του οποίου τάσσεται το 30%.
Πάνω από τους μισούς Γερμανούς (56%) πιστεύουν ότι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) είναι ο πιο κατάλληλος προκειμένου να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια από ό,τι ο «μεγάλος» συνασπισμός, μεταξύ CDU και SPD, υπέρ του οποίου τάσσεται το 30%.
Ιδιαίτερα στηρίζουν την προοπτική του συνασπισμού «Τζαμάικα» οι οπαδοί των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με 85% και 81% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Infratest dimap για λογαριασμό της «Welt am Sonntag», τo 54% των Γερμανών θεωρεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα την περασμένη Κυριακή.
το 38% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραίτησής του, ενώ, όταν ερωτώνται οι ψηφοφόροι του SPD, την παραμονή του κ. Σουλτς επιθυμεί το 75% και μόνο το 22% την απομάκρυνσή του.
Ενόψει των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, όλες οι αναλύσεις «σκοντάφτουν» στο προσφυγικό και στο πώς θα μπορέσουν να συμβιβαστούν Χριστιανοκοινωνιστές και Πράσινοι.
Οι Φιλελεύθεροι συμφωνούν σε γενικές γραμμές στα δημοσιονομικά με την CSU, αλλά διαφωνούν στο προσφυγικό, ενώ ασφαλώς απέχουν έτη φωτός στα θέματα φορολογίας με τους Πράσινους, καθώς υπόσχονται περικοπές φόρων 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης για τις πρώην ανατολικές περιοχές, ενώ στην πολιτική για το περιβάλλον θεωρούν ότι ο κλάδος δεν θα πρέπει να έχει προνομιακή μεταχείριση από το κράτος, αλλά να αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.
- Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 68-84: Πέρασαν από τη Γλυφάδα οι «πράσινοι» με κορυφαίο τον Σορτς
- Πιο ζόρικα δεν γίνεται για τον Χάου
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι υποδομές νερού και ενέργειας υπέστησαν σοβαρές ζημιές
- Πώς μπορεί να εξακριβωθεί εάν ένας πίνακας είναι αληθινός – Η αλλαγή στο νόμο για τα πλαστά έργα τέχνης
- Μπαρτσελόνα – Βαγιεκάνο 1-0: Στο +7 οι Καταλανοί με Αραούχο
- Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τον πόλεμο στο Ιράν

