
ΟΕΕ: Ζητά παρέμβαση Αχτσιόγλου για αμειβόμενους με τίτλο κτήσης
Την παρέμβαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για το θέμα των τίτλων κτήσης (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης), ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κ.Κόλλιας. Συγκεκριμένα, μέλη του Επιμελητηρίου, που ανήκουν στην κατηγορία των αμειβομένων με τίτλο κτήσης, ζήτησαν από το ΟΕΕ να ζητήσει διευκρινιστική απάντηση από το υπουργείο, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή των οφειλομένων ποσών.
Την παρέμβαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για το θέμα των τίτλων κτήσης (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης), ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Συγκεκριμένα, μέλη του Επιμελητηρίου, που ανήκουν στην κατηγορία των αμειβομένων με τίτλο κτήσης, ζήτησαν από το ΟΕΕ να ζητήσει διευκρινιστική απάντηση από το υπουργείο, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή των οφειλομένων ποσών, που -σε αρκετές περιπτώσεις- επιχορηγούνται από ευρωπαϊκούς πόρους.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΕΕ, δεδομένου ότι εγκύκλιος αναφέρει πως οι τίτλοι κτήσης υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές και ότι ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, είχε δηλώσει πως όσοι αμείβονται για περιστασιακή απασχόληση με τίτλο κτήσης δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών και δεν θα αναγράφονται στην Α.Π.Δ., η μη οριστική διευκρίνιση του θέματος έχει οδηγήσει σε πάγωμα των συγκεκριμένων πληρωμών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητά, είτε την άμεση τροποποίηση του άρθρου 39 του Ν.4387/2016 με την απαλλαγή ρητά των τίτλων κτήσης από τις ασφαλιστικές εισφορές, είτε την έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου, διευθετώντας το εν λόγω το ζήτημα.
- Ο Τραμπ αποδέχθηκε να παραδώσει τον έλεγχο του Κέντρου Κένεντι
- Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του
- Στολίσκος για τη Γάζα: Η Γαλλία θα διερευνήσει δικαστικά τις καταγγελίες για κακοποίηση υπηκόων της στο Ισραήλ
- Αυξάνονται οι προειδοποιήσεις έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι αν παραμείνει κλειστό το Ορμούζ
- Στο δημοκρατικό κριτήριο και ήθος του Νίκου Ταγαρά στάθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
- Τροχαίο με παράσυρση13χρονου κοριτσιού στο Πικέρμι