Μεγάλο θέμα ανοίγει η Νέα Δημοκρατία με τις «πειρατικές εταιρείες δημοσκοπήσεων», έπειτα από την εμφάνιση δημοσκόπησης της εταιρείας Common View για λογαριασμό του News247, η οποία έδειχνε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά με τη ΝΔ στις 3 μονάδες (24% έναντι 27%).

Την Τρίτη, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο ζητώντας να διασφαλιστεί η νομιμότητα στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Ο κ. Μπεκίρης υπογραμμίζει επιπλέον ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΒΗΜΑ…