
Το Λονδίνο προτείνει μια νέα συνθήκη ασφαλείας με την ΕΕ μετά το Brexit
Η Βρετανία αναμένεται να προτείνει την Δευτέρα την υπογραφή νέας συνθήκης ασφαλείας με την ΕΕ μετά το Brexit, ώστε να ενισχύσει τη συνεργασία τους και να αποτρέψει τις «ολοένα αυξανόμενες και συχνότερες διασυνοριακές απειλές».
Η Βρετανία αναμένεται να προτείνει την Δευτέρα την υπογραφή νέας συνθήκης ασφαλείας με την ΕΕ μετά το Brexit, ώστε να ενισχύσει τη συνεργασία τους και να αποτρέψει τις «ολοένα αυξανόμενες και συχνότερες διασυνοριακές απειλές».
Στο έκτο αυτό έγγραφο προσανατολισμού, το Λονδίνο εκθέτει την οπτική του για τους δεσμούς με την ΕΕ μετά την αποχώρησή του από το μπλοκ τον Μάρτιο 2019. Σε αυτό θα αναφέρεται ότι η νέα συνθήκη θα «υποστηρίζεται από τις κοινές μας αξίες και θα πρέπει να διασφαλίζει ότι η συνεργασία μας έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται άμεσα στις απειλές που αντιμετωπίζουμε, οι οποίες αλλάζουν διαρκώς».
Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στον υπόγειο του Λονδίνου με 30 τραυματίες, την πέμπτη μεγάλη επίθεση στη χώρα αυτή τη χρονιά.
«Ήδη έχουμε στενή συνεργασία με την ΕΕ σε ζητήματα ασφαλείας και είναι προς το συμφέρον και των δύο μας να βρούμε τρόπους να την διατηρήσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέβις.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
