Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της Γέφυρας της Πλάκας
Η επιστημονική επιτροπή αποφάσισε τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.
Για τρίτη φορά συνεδρίασε η επιστημονική επιτροπή για την «Στέρεωση, αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη της γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» στο υπουργείο Πολιτισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν υπόψη της Επιτροπής οι προτάσεις: του τεχνικού συμβούλου του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών-Εταιρεία Καλλίεργος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Τμήματος Ηπείρου και της Υπηρεσίας Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η Επιτροπή αποφάσισε για τις άμεσες ενέργειες που αφορούν στη στερέωση του δυτικού βάθρου, καθώς και στη στάθμη του κεφαλόδεσμου στη θεμελίωση του ανατολικού μεσόβαθρου, εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
in.gr
- Βιολάντα: «Υπήρχε μυρωδιά σαν γκάζι» – Πάνω από 25 εργαζόμενοι κατέθεσαν για επίμονη οσμή πριν την έκρηξη
- Δένδιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ταυτοτικό στοιχείo και απόδειξη της ιστορικής μας συνέχειας
- Μια μπάλα εμπνευσμένη από πολεμίστριες
- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «προστατεύει» τη Μόνα Λίζα και όχι τα θύματα του Έπσταϊν
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στη Φλώρινα- Εννέα συλλήψεις
- Αντιδράσεις με τη διαφήμιση της Σερένα Γούιλιαμς με ένεση φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας (vids)

