
Αρχισε η διαδικασία της διαιτησίας για τις Σκουριές
Την έναρξη της Διαιτησίας με την εταιρεία Eldorado Gold ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τον Γ.Σταθάκη η διαδικασία, που αφορά την άδεια για τις Σκουριές, θα διαρκέσει τρεις μήνες.
Την έναρξη της Διαιτησίας με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συγκεκριμένα επιδόθηκε σήμερα στην εταιρεία, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου για προσφυγή σε Διαιτησία.
Με την κοινοποίηση αυτή ξεκινά επίσημα η διαδικασία της Διαιτησίας, αναφέρει το ΥΠΕΝ. Η Διαιτησία σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.
Το επίμαχο ζήτημα είναι η μεταλλουργική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί στις Σκουριές, και ειδικότερα η επιτόπου δοκιμή σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεθόδου της ακαριαίας τήξης (flash smelting) που προβλέπεται στη σύμβαση.
Δεν περιλαμβάνεται στο αντικείμενο της Διαιτησίας η εγκατάσταση της Ολυμπιάδας, η αδειοδότηση της οποίας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100%.
Για την επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στον Real fm ότι «τα ζητήματα διευθετήθηκαν χθες, μετά και τις συναντήσεις του αρμόδιου υπουργού» και προσέθεσε: «Η εταιρία, έχω τη γνώμη, ότι δεν έδρασε με τον πιο σωστό τρόπο, αλλά σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορούμε να διαχειριστούμε όλα τα προβλήματα, με όσα προβλέπει η σύμβαση».
Κατηγόρησε, δε, την Eldorado Gold ότι με τη παρέμβασή της «πυροδότησε μια ένταση αχρείαστη» και σημείωσε: «Η πολιτική παρέμβαση μιας εταιρίας δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στα ευρωπαϊκά πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προσβάλλει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η γνώμη της κυβέρνησης ήταν από την αρχή δεδομένη, ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και τα νόμιμα».
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
