Σε «μυστική» αποστολή ο Ντέκλαν Κοστέλο στην Αθήνα
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ντέκλαν Κοστέλο, σε ειδική αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να προετοιμάσει -προτού καν έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια και οι θεσμοί- τον «οδικό χάρτη» για τις επόμενες αξιολογήσεις ως την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, χωρίς εκπλήξεις.
Μπροστά σε αποφάσεις που μπορεί να επιταχύνουν τις εξελίξεις στην οικονομία και την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, να οδηγήσουν σύντομα σε «βελούδινο διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ελλάδα και σίγουρα θα δημιουργήσουν από την ερχόμενη άνοιξη «ελεύθερο πολιτικό χώρο» βρίσκεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με ευρωπαίους εταίρους, όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην Αθήνα βρίσκεται από την Παρασκευή το πρωί ο επικεφαλής του προγράμματος, ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο, σε ειδική αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να προετοιμάσει – προτού καν έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια και οι θεσμοί – τον «οδικό χάρτη» για τις επόμενες αξιολογήσεις ως την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, χωρίς εκπλήξεις.
Το νέο στοιχείο είναι ότι η κυβέρνηση θα προτιμούσε οι τρεις επόμενες αξιολογήσεις, οι οποίες, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2018, να συνενωθούν σε μία, που θα γίνει την άνοιξη – μόλις ανακοινωθούν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 από τη Εurostat -, και έτσι να κλείσει κατ’ ουσίαν νωρίτερα το πρόγραμμα.
*Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»
- Πιο απολιτίκ δεν γίνεται – Ο Τομ Κρουζ λέει «όχι» σε ταινίες και βραβεία για να μην δείξει τις πολιτικές του προτιμήσεις
- Σαουδική Αραβία καλεί Σαλάχ: «Είναι ευπρόσδεκτος στο πρωτάθλημα»
- Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες για τη Φοινικούντα
- Νεκρός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε 34χρονος σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Δείτε live τη συνεδρίαση
- Σχέδιο για δυνατότητα μετατροπής κάθε POS σε μέσο ανάληψης μετρητών


