Μπαρνιέ: Καμιά «αποφασιστική πρόοδος» στα κύρια ζητήματα του Brexit
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν επέτρεψαν να καταγραφεί «καμιά αποφασιστική πρόοδος στα κύρια ζητήματα» που συνδέονται με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, έπειτα από έναν νέο -τον τρίτο- γύρο διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν επέτρεψαν να καταγραφεί «καμιά αποφασιστική πρόοδος στα κύρια ζητήματα» που συνδέονται με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, εκφράζοντας τη λύπη του γι’ αυτό ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, έπειτα από έναν νέο -τον τρίτο- γύρο διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.
«Αυτή την εβδομάδα κάναμε πολλές χρήσιμες αποσαφηνίσεις σε πολλά σημεία», δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.
«Όμως δεν καταγράψαμε καμιά αποφασιστική πρόοδο στα κύρια ζητήματα» του διαζυγίου, πρόσθεσε ο Μπαρνιέ.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε με τον υπουργό αρμόδιο για ζητήματα αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. Ντέιβιντ Ντέιβις, ο κ. Μπαρνιέ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη «αρκετά μακριά» από το να φθάσουν να συζητούν ζητήματα μελλοντικής εμπορικής σχέσης των δύο μερών.
Παραδέχθηκε ακόμη ότι υφίσταται ζήτημα «εμπιστοσύνης» μεταξύ Βρυξέλλών και Λονδίνου.
Ο Βρετανός υπουργός, από την πλευρά του, κάλεσε την ΕΕ να σταθεί «με μεγαλύτερη φαντασία και ευελιξία» στην προσέγγισή της στο Brexit.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





