O βασιλίας της Ισπανίας Φίλιπος Στ’ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας, το Σάββατο, στη Βαρκελώνη, προκειμένου να εκφρασθεί με ρητό τρόπο η καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στην καταλανική πρωτεύουσα και στο Καμπρίλς.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ισπανικής δημοκρατίας που παρίσταται ο βασιλιάς σε μία τέτοια εκδήλωση, μολονότι ως πρίγκιπας ακόμη ο Φίλιπος είχε παρευρεθεί και στην ανάλογη κινητοποίηση στη Μαδρίτη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004.

Η εκδήλωση του Σαββάτου, που διοργανώνουν από κοινού η καταλανική κυβέρνηση και η δημαρχία της Βαρκελώνης, θα διασχίσει το κέντρο της πόλης έως την τραγική σκηνή της Πλατείας της Καταλούνια, υπό το σύνθημα «Δεν φοβάμαι» (No tinc por).

Ο βασιλικός οίκος των Βουρβόνων επιβεβαίωσε την παρουσία του Φίλιπου λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μονκλόα πως στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Ραχόι ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα διαθέσει ένα αεροσκάφος για να μεταβούν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και των άλλων κομμάτων στη Βαρκελώνη.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται φυσικά ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλωνίας Κάρλες Πιτζεμόντ και η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, καθώς και όλα τα κόμματα της Καταλωνίας, περιλαμβανομένων και των αντικαπιταλιστών της CUP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ