Αιχμηρή απάντηση των δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου
Στην Επιτροπή, για τις θέσεις που εξέφρασε ως προς την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ απαντά με αιχμηρό τρόπο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η Ένωση υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς να έχει σημασία η όποια ειδική σχέση με την Κομισιόν.
Στην Επιτροπή, για τις θέσεις που εξέφρασε ως προς την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η ΕΔΕ αναφέρει ότι «η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές» και προσθέτει:
«Στις 30-8-2016 είχε εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων».
Παράλληλα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ‘παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις’» και προσθέτει:
«Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
» Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές.
» Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη μπορεί να ‘αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης’ σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο


