Αμερικανική πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου στο ζήτημα του Κατάρ
Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου στο θέμα του Κατάρ αναλαμβάνει η αμερικανική διπλωματία. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρεξ Τίλερσον θα επισκεφθεί το Κουβέιτ, τη χώρα που μεσολαβεί στη διένεξη της Ντόχα με το Ριάντ και άλλες αραβικές χώρες.
Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου στο θέμα του Κατάρ αναλαμβάνει η αμερικανική διπλωματία.
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρεξ Τίλερσον θα επισκεφθεί το Κουβέιτ, τη χώρα που μεσολαβεί στη διένεξη της Ντόχα με το Ριάντ και άλλες αραβικές χώρες.
Η κρίση στις σχέσεις του Κατάρ με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Εμιράτα και το Μπαχρέιν ξέσπασε στις 5 Ιουνίου. Τότε το Ριάντ και οι σύμμαχοί του διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει την τρομοκρατία και ότι είναι θετικά διακείμενο προς το Ιράν.
Οι τέσσερις χώρες επέδωσαν στη Ντόχα έναν κατάλογο με 13 αιτήματα, καλώντας την -με τη μορφή τελεσιγράφου- να τα ικανοποιήσει προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το Κατάρ απέρριψε τα αιτήματα. Μεταξύ των αιτημάτων ήταν το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera και της στρατιωτικής βάσης που χρησιμοποιεί η Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βράζει ο Βόλος με τον Τσιμεντερίδη, για επιθετικό φάουλ στο 2-2 (vid) – (pic)
- Σ. Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να μετατρέπει τη χώρα σε ουρά των ΗΠΑ και Ισραήλ – Ζητά άμεση ενημέρωση
- Καλάβρυτα: Οδηγός καρφώθηκε σε δέντρο – Σώθηκε από θαύμα
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στο Βόλος – ΑΕΚ
- Βαλένθια-Οσασούνα 1-0: Βήμα παραμονής οι «νυχτερίδες» με… όπλο την έδρα τους
- Ο προσωρινός ηγέτης του Ιράν απειλεί τον Νετανιάχου: «Εξολοθρεύτηκε»