Kλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο
Σε νέα ενδεχομένως πιο επικίνδυνη φάση μπαίνει η διένεξη του καθεστώτος της Β.Κορέας με τη διεθνή κοινότητα μετά την δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου. Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ένας τέτοιος πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στην Αλάσκα. Στη Σεούλ δεν αποκλείουν και νέα δοκιμή.
Σε νέα ενδεχομένως πιο επικίνδυνη φάση μπαίνει η διένεξη του καθεστώτος της Β.Κορέας με τη διεθνή κοινότητα μετά την δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου.
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ένας τέτοιος πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στην Αλάσκα. Στη Σεούλ δεν αποκλείουν και νέα δοκιμή.
»» Τι είναι ο διηπειρωτικός πύραυλος που εκτόξευσε η Β.Κορέα
Σε απάντηση στις κινήσεις της Βορείου Κορέας, η Νότιος Κορέα και οι ΗΠΑ προχώρησαν στις δικές τους πυραυλικές δοκιμές στο πλαίσιο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεξ Τίλερσον, μίλησε για κλιμάκωση της απειλής, ενώ προειδοποίησε οποιαδήποτε χώρα θα σκεφτεί να βοηθήσει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, «ότι συνδράμει ένα επικίνδυνο καθεστώς».
Παράλληλα, η Ουάσινγκτον ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου καταδίκασε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάνοντας λόγο για μια «επικίνδυνη κλιμάκωση», αλλά και κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Οι διαδοχικές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων ανησυχούν τους ειδικούς, καθώς φαίνεται να αποτελούν σαφή ένδειξη ότι το καθεστώς βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην απόκτηση πυραύλου που θα μπορούσε να φτάσει έως τις δυτικές ΗΠΑ.
Σε άρθρο της η Washington Post σημειώνει ότι η τελευταία κίνηση της Β.Κορέας αποτελεί ευθεία πρόκληση για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Σημειώνεται ότι από τον πρώτο σχεδόν μήνα της θητείας του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μιλήσει για το τέλος της «στρατηγικής υπομονής» έναντι του καθεστώτος, όμως, δεν προχώρησε σε περαιτέρω κινήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν περισσότεροι από 5.000 μαθητές από 55 σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου
- Οι έξυπνες κάμερες έχουν πιάσει 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Πότε ξεκινούν οι κλήσεις
- Η FIFA και το Συμβούλιο Αθλητισμού του Ντουμπάι εγκαινιάζουν νέα ετήσια παγκόσμια βραβεία ποδοσφαίρου
- H Meta ποντάρει στα ΑΙ agents με την εξαγορά της κινεζικής Manus
- H Χέλεν Μίρεν «δεν ήθελε» να υποδυθεί μια γυναίκα που πεθαίνει στην ταινία Goodbye June
- Ρομαίν Ρολάν: Αγώνας υπέρ της ελευθερίας και του σεβασμού του ανθρώπινου πνεύματος


