«Τεράστια πρόοδος» στην έρευνα για την επίθεση στο Μάντσεστερ
Ένα μεγάλο μέρος του δικτύου που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση του Μάντσεστερ, στις αρχές της εβδομάδας, εξαρθρώθηκε, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Βρετανίας Μαρκ Ρόουλι. Υπό κράτηση παραμένουν εννέα πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση.
Ένα μεγάλο μέρος του δικτύου που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση του Μάντσεστερ, στις αρχές της εβδομάδας, εξαρθρώθηκε, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Βρετανίας Μαρκ Ρόουλι.
Ο Ρόουλι είπε ότι έγινε «τεράστια πρόοδος» στην έρευνα που αφορά τον Σαλμάν Αμπέντι, τον 22χρονο βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 22 ανθρώπους στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, το βράδυ της Δευτέρας.
Το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε στο νότιο Μάντσεστερ έναν 44χρονο άνδρα στο Manchester Arena.
Πρόκειται για την 11η κατά σειρά σύλληψη υπόπτου μετά την επίθεση. Υπό κράτηση παραμένουν εννέα πρόσωπα, ενώ άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Στο μεταξύ, η αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην «πολύ γενναία» πόλη του Μάντσεστερ για να δώσει μια φιλανθρωπική συναυλία στη μνήμη των θυμάτων.
Μετά την επίθεση της Δευτέρας, η τραγουδίστρια αποφάσισε να ακυρώσει πολλές συναυλίες που είχε προγραμματίσει το επόμενο διάστημα στο Λονδίνο και την Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σάκκαρη – Σονμέζ 2-0: Πέρασε εύκολα στον δεύτερο γύρο του Qatar Open (vid)
- Ελευσίνα: Σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει το ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- Σαρκαστικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τον Λαζαρίδη – «Σας ευχαριστούμε για το ‘ιδιοφυές’ tweet»
- Το δικαίωμα στη σιωπή επικαλέστηκε η Μάξγουελ για την υπόθεση Επσταϊν – Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση
- Γιώργος Μάρκου: «Έφυγε» από τη ζωή ο διευθυντής του MAD
- Ο Τζέικ Πολ, που ζει στο Πουέρτο Ρίκο για να πληρώνει χαμηλότερους φόρους, αποκαλεί τον Bad Bunny «ψευτοαμερικανό»
