Παραμένουν οι διαφορές Γερμανίας-ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος
Την ελπίδα να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας. Πάντως, η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι το τοπίο στο θέμα του χρέους είναι ακόμα θολό.
Την ελπίδα να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας.
Ο Σόιμπλε συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7.
O Γερμανός υπουργός είπε ότι το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης, και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση.
Για το θέμα του χρέους ο Σόιμπλε εξήγησε: «Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε στη γραμμή των όσων συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία εργαζόμαστε.»
Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναλάμβανε την πάγια θέση του Ταμείου για το θέμα του ελληνικού χρέους: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη στο θέμα αυτό.
Η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια στο ζήτημα, αλλά ακόμα το τοπίο δεν είναι αρκετά καθαρό.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ είχε επίσης δηλώσει ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μία «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
