Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Μυστήριο, σπαθιά και γαλλικό σινεμά

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μυστήριο, σπαθιά και γαλλικό σινεμά

Οκτώ ταινίες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες, παρ' όλο που τα νέα από το box office δεν είναι ιδιαιτέρως... θετικά. Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει με μία κλασική βρετανική ιστορία, ειδωμένη μέσα από νέα ματιά, ενώ το γαλλικό σινεμά εκφράζεται με δύο ταινίες: την ενδιαφέρουσα «Ενοχή των Αθώων» και την κωμωδία «Μαμά Ξανά». Δύο ταινίες μυστηρίου στις αίθουσες, το «Personal Shopper: Η βοηθός» του Ολιβιέ Ασάγιας και «Η 9η ζωή του Λούι Ντραξ», ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται από την τρυφερή ταινία «Μικροί Κύριοι» του Άιρα Σακς, ένα animation και το ντοκιμαντέρ «Η Πράξη του Φόνου».

Οκτώ ταινίες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες, παρ’ όλο που τα νέα από το box office δεν είναι ιδιαιτέρως… θετικά. Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει με μία κλασική βρετανική ιστορία, ειδωμένη μέσα από νέα ματιά, ενώ το γαλλικό σινεμά εκφράζεται με δύο ταινίες: την ενδιαφέρουσα «Ενοχή των Αθώων» και την κωμωδία «Μαμά Ξανά». Δύο ταινίες μυστηρίου στις αίθουσες, το «Personal Shopper: Η βοηθός» του Ολιβιέ Ασάγιας και «Η 9η ζωή του Λούι Ντραξ», ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται από την τρυφερή ταινία «Μικροί Κύριοι» του Άιρα Σακς, ένα animation και το ντοκιμαντέρ «Η Πράξη του Φόνου».

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού

(2,5/5)

Ο βασιλιάς Αρθούρος μέσα από την πειραγμένη ματιά του Γκάι Ρίτσι για τη γενιά των millenials. Σίγουρα η υπογραφή του Γκάι Ρίτσι μάς υποσχόταν μία διαφορετική εκδοχή του μύθου του Εξκάλιμπερ και του βασιλιά Αρθούρου. Ο Αρθούρος δεν γνωρίζει τη βασιλική του καταγωγή, καθώς ο θείος του τον κυνήγησε όταν ήταν μικρός και κατάφερε να υφαρπάξει τον θρόνο από τον αδελφό του και πατέρα του Αρθούρου. Αυτό που παρέδωσε ο σκηνοθέτης του Δυο Καπνισμένες Κάνες και Σέρλοκ είναι μια επική περιπέτεια (που θυμίζει άλλοτε Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, άλλοτε Game of Thrones) με μπόλικες δόσεις βίας, αισθητική που δανείζεται στοιχεία από videogame και κυριαρχία των εφέ. Στο δεύτερο μέρος, τα διάφορα στοιχεία λειτουργούν καλύτερα, χαρίζοντας στον θεατή μερικές ενδιαφέρουσες στιγμές και μάχες. Στο πρώτο μέρος η ταινία δείχνει την αδυναμία της να συνδέσει τα διαφορετικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να κουράσει σε στιγμές τον θεατή.

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Τζουντ Λο, Έρικ Μπάνα, Τζιμόν Χούνσου




Personal Shopper: Η Βοηθός

(2,5/5)

Με πρωταγωνίστρια και πάλι την Κρίστεν Στούαρτ, ο Ολιβιέ Ασάγια αφηγείται μια ιστορία μυστηρίου και πένθους. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος κέρδισε βραβείο Σκηνοθεσίας πέρυσι στις Κάννες για την ταινία, στρέφει το βλέμμα του στην Μορίν, μια γυναίκα που έχει χάσει τον δίδυμο αδελφό της. Η ίδια επιμένει ότι περιμένει από τον νεκρό αδελφό της να επικοινωνήσει μαζί της -όπως της είχε υποσχεθεί πριν από τον θάνατό του-, ενώ εργάζεται ως βοηθός ενός μοντέλου. Όταν στο κινητό της τηλέφωνο φτάνουν μηνύματα από κάποιον άγνωστο, εκείνη είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για τον αδελφό της. Χρησιμοποιώντας τη φόρμα της ταινίας μυστηρίου και εκμεταλλευόμενος πλήρως την ιδιαίτερη ομορφιά και τη μοντέρνα παρουσία της Στούαρτ, θέτει ερωτήματα για τον θάνατο και τη ζωή και το ενδιάμεσο αυτών των δύο. Ωστόσο, πιο συχνά μοιάζει να ακολουθεί τυπικές συμβάσεις μιας ταινίας μυστηρίου, ενώ αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασάγιας
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Στούαρτ, Λαρς Άιντινγκερ, Άντερς Ντάνιελσεν Λι




Μικροί Κύριοι

(3/5)

Μετά το «Love is Strange», ο Άιρα Σακς συνεχίζει το προσωπικό σινεμά του με μία ταινία χαμηλών τόνων -αλλά έντονης συναισθηματικής δύναμης. Δύο αγόρια στην εφηβεία αναπτύσσουν μία φιλία όταν η οικογένεια του ενός μετακομίζει στο σπίτι του παππού. Όμως οι οικονομικές διαφορές των γονιών τους θα τους προκαλέσει προβλήματα και τα αγόρια θα αντιδράσουν. Με απλά υλικά, ο Άιρα Σακς μιλά για τον κόσμο των ενηλίκων που συχνά εισβάλει με τρόπο σκληρό σε εκείνον των παιδιών. Στην ταινία του δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, υπάρχει μόνο η πραγματικότητα. Ο Γκρεγκ Κινίαρ παραδίδει μία εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο του πατέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραγωγή βρίσκουμε πάλι την Faliro House.

Σκηνοθεσία: Άιρα Σακς
Πρωταγωνιστούν: Γκρεγκ Κινίαρ, Άλφρεντ Μολίνα, Παουλίνα Γκαρσία





Η Ενοχή των Αθώων

(3/5)

Η Ματίλντ μια νεαρή γαλλίδα γιατρός που υπηρετεί στην Πολωνία του 1945 έρχεται αντιμέτωπη με μια φριχτή αλήθεια. Αρκετές μοναχές εγκυμονούν, έχοντας πέσει θύματα βιασμού από σοβιετικούς στρατιώτες. Η Ματίλντ θα προσπαθήσει να κρατήσει το μυστικό τους και να τις βοηθήσει. Η Αν Φοντέν (Coco Before Channel) σκηνοθετεί μια συναρπαστική ιστορία και αποσπά πολύ καλές ερμηνείες από τη Λου ντε Λάαγκε και την Αγκάτα Κουλέσα. Αξίζει να σημειώσουμε την υπέροχη φωτογραφία της ταινίας, η οποία κατέκτησε το βραβείο κοινού στο πρόσφατο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Αν Φοντέν
Πρωταγωνιστούν: Λου ντε Λάαγκε, Αγκάτα Μπουζέκ, Αγκάτα Κουλέσα

Μαμά Ξανά

(2,5/5)


Η Καρίν Βιάρ ερμηνεύει την 50χρονη Νικόλ που έχει να αντιμετωπίσει τις φιλοδοξίες του συζύγου της, τις απαιτήσεις της ηλικιωμένης μητέρας της, την ανευθυνότητα της κόρης της και τις ανάγκες της εγγονής της, καθώς και την απουσία του γιου της. Όταν ανακαλύπτει ότι είναι και πάλι έγκυος, δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Γαλλική κωμωδία με πλοκή μάλλον συνηθισμένη, αλλά με το ταλέντο της Καρίν Βιάρ να «λάμπει», το Μαμά Ξανά δεν ανακαλύπτει τον τροχό -και συχνά αγγίζει τα κλισέ-, αλλά κρατά καλή συντροφιά σε κινηματογραφική έξοδο.

Σκηνοθεσία: Ναντάζ Λουαζέ
Πρωταγωνιστούν: Καρίν Βιάρ, Φιλίπ Ρεμπό, Ελέν Βενσάν




Η Ένατη Ζωή του Λούι Ντραξ

(2,5/5)


Ο 9χρονος Λούι έχει βρεθεί πολλές φορές στη σύντομη ζωή του αντιμέτωπος με γιατρούς και νοσοκομεία, καθώς μοιάζει επιρρεπής στα ατυχήματα. Όταν ένα τέτοιο ατύχημα τον βυθίσει σε κώμα, ένας νεαρός γιατρός θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του και θα θελήσει να τον βοηθήσει να ανακάμψει. Μείγμα ταινίας φαντασίας και μυστηρίου, η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ διαθέτει ενδιαφέρουσα εικονογραφία, αλλά δεν καταφέρνει να απογειωθεί, κυρίως εξαιτίας της προβλεψιμότητας του σεναρίου και των ερμηνειών.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Άζα
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Ντόρναν, Σάρα Γκαντόν, Άαρον Πολ, Όλιβερ Πλατ


Ο πολικός αρκούδος και οι Ανίκητοι

O Νορμ είναι μια πολική αρκούδα. Μπορεί να μην ξέρει να κυνηγά, έχει όμως ένα σπάνιο χάρισμα: όπως και ο παππούς του, που κάποτε βασίλευε στην Αρκτική, μπορεί να μιλήσει στους ανθρώπους. Όταν η Βέρα, διευθύντρια μάρκετινγκ μιας μεσιτικής εταιρίας ταξιδεύει στην Αρκτική, για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού σποτ προώθησης πολυτελών σπιτιών για την εταιρία του ανήθικου αφεντικού της, τον δισεκατομμυριούχο εργολάβο κ. Γκριν, ο Νορμ καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει κάτι για να σώσει τον τόπο του. Με την παρότρυνση του γλάρου μέντορα του, του Σωκράτη, ο Νορμ θα αφήσει την οικογένεια του και θα ταξιδέψει ως λαθρεπιβάτης σε ένα πλοίο με προορισμό την Νέα Υόρκη, παρέα με τρία μικρούλικα, σκανταλιάρικα — και σχεδόν άτρωτα — τρωκτικά, ως τους πιστούς του σύμμαχους.

Σκηνοθεσία: Τρέβορ Γουόλ

Η Πράξη του Φόνου (The act of killing)

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Όπενχαϊμερ προβάλλεται στον κινηματογράφο Τριανόν, στο πλαίσιο της δράσης Camera Documento. Ο Όπενχαϊμερ στρέφει το βλέμμα σε πρώην εκτελεστές που έδρασαν στην Ινδονησία στα μέσα της δεκαετίας του ’60, όταν η κυβέρνηση της χώρας ανατράπηκε με πραξικόπημα. Παραμένοντας ατιμώρητοι μέχρι σήμερα, οι κεντρικοί χαρακτήρες του ντοκιμαντέρ αναπαριστούν με τη μορφή ταινίας και θεατρικού έργου τους φόνους που διέπραξαν.

Σκηνοθεσία: Τζόσουα Οπενχαϊμερ


Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024