Ουάσινγκτον: Το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα απασχολήσει την G-7
Αξιωματούχοι των της G-7 θα συζητήσουν αυτή την εβδομάδα για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα πεδία της φορολογίας και του κανονιστικού πλαισίου, για τις προσπάθειες καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την εικόνα της οικονομίας που βελτιώνεται, αλλά και το ζήτημα της Ελλάδας, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Αξιωματούχοι των της G-7 θα συζητήσουν αυτή την εβδομάδα για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα πεδία της φορολογίας και του κανονιστικού πλαισίου, για τις προσπάθειες καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την εικόνα της οικονομίας που βελτιώνεται, αλλά και το ζήτημα της Ελλάδας, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν προβλήματα με το κρατικό χρέος ευρωπαϊκών χωρών όπως αυτό της Ελλάδας.
Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ότι η Ευρώπη πρέπει να χειριστεί τη διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους. Χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους πιστωτές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στους φόρους και στις συντάξεις, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά».
Ο Στίβεν Μνούτσιν θα ενημερώσει τους ομολόγους του των υπολοίπων χωρών της G7 για τα ακόμη υπό διαμόρφωση σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για τις αλλαγές στον φορολογικό κώδικα, όπου προβλέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, για την αναθεώρηση του νόμου Ντοντ-Φρανκ για τον χρηματοοικονομικό τομέα, για τις επενδύσεις στις υποδομές και για την άρση των θεσμικών προσκομμάτων για την επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν.
Σύμφωνα με το στέλεχος αυτό του υπουργείου Οικονομικών, θα συζητηθούν οι προοπτικές για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία οι οποίες βελτιώνονται, όπως έκρινε, αλλά και τις προόδους που καταγράφονται στην Ευρώπη.
Η ουσία είναι ότι «τα πράγματα έχουν αρχίσει να μοιάζουν λίγο καλύτερα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ρίσκα», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος αξιωματούχος απέφυγε να προβλέψει το πώς η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας μπορεί να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντως προεξόφλησε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν μια «καλή σχέση» με τη νέα γαλλική κυβέρνηση.
Ο Μνούτσιν θα καλέσει τους ευρωπαίους ομολόγους του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κρατικού χρέους αλλά και την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών σε ορισμένες χώρες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Super League: Η βαθμολογία μετά τους αγώνες σε Κρήτη, Σέρρες και Λάρισα (pic)
- Είναι ο Ντόου… man of the match – Ο Αρτέτα εμπιστεύτηκε το πουλέν του και δικαιώθηκε
- Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ για το 2025
- Γιατί θέλουν να ξεριζώσουν την πικροδάφνη από τα σχολεία;
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια
- Λίβανος: Η κατάπαυση του πυρός περνά από την αναγνώριση του Ισραήλ από την Βηρυτό σύμφωνα με σχέδιο της Γαλλίας
- Νάπολι – Λέτσε: Η αρχική ανησυχία για Μπαντά και τα ευχάριστα για τον 25χρονο εξτρέμ (vids)
- Νάπολι – Λέτσε 2-1: Τρίποντο με ανατροπή για τους Παρτενοπέι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442