
Μέρκελ προς Τουρκία: Η θανατική ποινή λόγος διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Απορρίπτει η Μέρκελ την κριτική πως είναι ευάλωτη σε εκβιασμό λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, λέγοντας ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αγκυρας με την ΕΕ.
Απορρίπτει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την κριτική πως είναι ευάλωτη σε εκβιασμό λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, λέγοντας ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είμαι απολύτως ελεύθερη να διατυπώνω με σαφήνεια απόψεις σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία. Και τούτο ισχύει όχι μόνο δημοσίως, αλλά κυρίως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση.
» Είναι απολύτως σωστό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση της δίνει βοήθεια, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει δεχτεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως προβλέπει η εν λόγω συμφωνία» δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξή της στην Kölner Stadt-Anzeiger.
Σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κριτική μας, δεν τίθεται θέμα, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε επίσης και έξυπνοι, διότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον μας.
» Εντούτοις η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εθνική Τράπεζα: Τα… μαζεύει για τη χρέωση 0,80 ευρώ σε λογαριασμό – Το μήνυμα σε πελάτες
- Έτσι η Eurovision γίνεται παγκόσμια γεωπολιτική υπερδύναμη – Καναδάς και Ασία τα μεγάλα στοιχήματα
- Τελικός FA Cup: Σύγκρουση Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, θέλουν την κούπα για διαφορετικούς λόγους
- Διπλωματία και πολιτική σκοπιμότητα – Η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν και το casus belli
- Σκύλος: Τα ψυχικά και σωματικά του όρια
- Το «Μητσοτάκης ή χάος» επανέφερε ο πρωθυπουργός – Ομιλίες κορυφαίων στελεχών στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ



