Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην περιοχή του Ρίου – Αντιρρίου
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6:43 το απόγευμα της Τετάρτης στο Ρίο - Αντίρριο και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη γύρω περιοχή και την Πάτρα. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το σεισμό, πέρα από κάποιες πτώσεις σοβάδων στο κέντρο της Πάτρας.
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6:43 το απόγευμα της Τετάρτης στο Ρίο – Αντίρριο και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη γύρω περιοχή και την Πάτρα.
Μάλιστα, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση, κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και γειτονικών περιοχών βγήκαν στους δρόμους.
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το σεισμό, πέρα από κάποιες πτώσεις σοβάδων στο κέντρο της Πάτρας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ, επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου, περίπου στην περιοχή της γέφυρας, και εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ.
«Έχουν ήδη καταγραφεί κάποιοι ασθενείς μετασεισμοί και παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η γεωλόγος του εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αννα Σερπετσιδάκη.
Όπως πρόσθεσε η ίδια «στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός υπάρχουν γνωστά ρήγματα».
Ακόμη ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, επειδή το επίκεντρο είχε μικρό εστιακό βάθος και ήταν πολύ κοντά στην Πάτρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα
- Ivan Greko: Στο Αυτόφωρο τη Δευτέρα μετά την ποινική δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
- Μεταγραφική ενίσχυση για τον Άρη
- Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο
- Με μαγιό στον Αστέρα, ξυπόλητη στην Πλάκα, για ποτά στην Ύδρα – Η Μπριζίτ Μπαρντό στην Ελλάδα το ’69
- Ενορχηστρωμένη επίθεση καταγγέλλει ο αγρότης μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του