
Οικονομική ενίσχυση σε ΟΤΑ για αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία
Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 425.000 ευρώ σε ΟΤΑ για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν σε δίκτυα και υποδομές των δήμων από την τελευταία κακοκαιρία ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 425.000 ευρώ σε ΟΤΑ για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν σε δίκτυα και υποδομές των δήμων από την τελευταία κακοκαιρία ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν:
- Στον δήμο Αβδήρων του νομού Ξάνθης 5.000 ευρώ
- Στον δήμο Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου 90.000 ευρώ
- Στον δήμο Θερμαϊκού του νομού Θεσσαλονίκης 150.000 ευρώ
- Στον δήμο Πύδνας-Κολινδρού του νομού Πιερίας 180.000 ευρώ.
Επίσης, εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ύψους 200.000 ευρώ στους Δήμους Βιάννου, Νομού Ηρακλείου (100.000 ευρώ) και Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, Νομού Αιτωλοακαρνανίας (100.000 ευρώ), αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.
Τέλος, εγκρίθηκε η ενίσχυση ύψους 179.471,86 ευρώ στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδιο για χαμηλότερους φόρους στο ρεύμα από ΑΠΕ και πυρηνική ενέργεια
- Η βαθμολογία στη Stoiximan GBL μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη Betsson
- Netflix, podcast και, πλέον, Μπρόντγουεϊ – Οι Ομπάμα πατούν το σανίδι του θεάτρου
- Η εισβολή των bot: Οι άνθρωποι είμαστε πλέον μειοψηφία στο ίντερνετ
- Στον Ευαγγελισμό και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη – Τι λέει ο γιατρός του
- Το τέλος του τυχαίου: Γιατί οι ψηφιακές σου επιλογές είναι απλώς μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης