Μέι: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για δημοψήφισμα στη Σκωτία
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας. Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον απάντησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρεμπόδισης διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι αντιδημοκρατική.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας.
Σε συνέντευξή της στο BBC, η Μέι είπε απαντώντας στο σχέδιο της επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης και στόχο την παραμονή της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρζον δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρεμπόδισης της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα είναι αντιδημοκρατική και θα αποδεικνύει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας φοβάται την ετυμηγορία του λαού της Σκωτίας.
«Η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν προτείνει #scotref τώρα…αλλά όταν θα έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι του Brexit και πριν να είναι πολύ αργά για την επιλογή εναλλακτικού δρόμου», έγραψε στο Twitter η πρωθυπουργός της Σκωτίας
Η βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία από τις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανάμεσά τους και η Σκωτία, χρειάζεται η άδεια του Λονδίνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γροιλανδία: Οι Γερμανοί στρατιώτες αποχωρούν, σύμφωνα με τη Bild
- Πάτρα: Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 16χρονης Λόρας στρέφονται πλέον στη Γερμανία
- Λιβύη: Ανακαλύφθηκε μυστική υπόγεια φυλακή με πάνω από 200 μετανάστες
- LIVE: Γουλβς – Νιούκαστλ
- Ευρώπη: «Είμαστε ενωμένοι» λένε οι 8 χώρες που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς – Τι σκέφτονται ως απάντηση
- LIVE: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
