Οι ουκρανοί πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην ΕΕ
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους κατόχους διαβατηρίων της Ουκρανίας.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους κατόχους διαβατηρίων της Ουκρανίας.
«Οι ουκρανοί πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην ΕΕ, βάσει μιας άτυπης συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου την Τρίτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Όταν η αλλαγή τεθεί σε ισχύ, και με προϋπόθεση ότι έχουν διαβατήρια με βιομετρικά χαρακτηριστικά, (οι Ουκρανοί) θα μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών για επιχειρηματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς λόγους», προστίθεται.
Η συμφωνία απομένει να εγκριθεί από την Ολομέλεια του ΕΚ και από το συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων.
Τη 18η Δεκεμβρίου 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συστήσει να καταργηθούν οι βίζες για τους πολίτες της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας του Κοσόβου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έτσι πάει να «δέσει» την κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση» κατά αγροτών από την Κρήτη η κυβέρνηση
- Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – Τι θα λάβουν οι επιβάτιδες
- «Κάντο, κάντο, κάντο» – Μικροί, μοχθηροί άνθρωποι και ο Σατανάς μέσα στο μυαλό του δολοφόνου τον Τζον Λένον
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία
- Capital Link: Καταλύτης ανάπτυξης τα νέα έργα υποδομών στην Ελλάδα
- Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 0-1: Διπλό στις Σέρρες με «υπογραφή» Ματσάν


