Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δεν δίνει διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.
Αν και ο Ζόραν Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές 67 βουλευτών, από τις 61 που του είχε ζητήσει, οι οποίες έφταναν και περίσσευαν για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γκιόργκι Ιβανώφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας του SDSN με τα αλβανικά κόμματα και αρνήθηκε να δώσει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την εντολή.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ισχυρίσθηκε πως δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και των αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους η οποία έχει γίνει γνωστή ως «πλατφόρμα των Τιράνων» και αν αυτή υλοποιηθεί απειλείται το Σύνταγμα της χώρας.
Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραδώσει τη χώρα σε «ξένα κέντρα», υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός ΠΓΔΜ.
Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών, να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»