
Παπαδημητρίου: Εντός Μαρτίου στη Βουλή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ).
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ).
Το γραφείο στεγάζεται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Λ. Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), και θα εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι με τη λειτουργία των συνολικά 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, μέχρι το τέλος του χρόνου, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει τη μεγαλύτερη βοήθεια για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών σε συνδυασμό και με το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν έχουν τη δυνατότητα τα στελέχη να κάνουν γενναίες ρυθμίσεις, αλλά μπορούν να προσφέρουν πληρέστερες πληροφορίες για ρυθμίσεις που προβλέπει η νομοθεσία ή για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό για δάνεια και υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός σημείωσε ότι μόλις άρχισε, ενώ στην ερώτηση εάν το κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έχει την έγκριση των θεσμών, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, ωστόσο σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το κούρεμα ή όχι ΦΠΑ και ΦΜΥ σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες».
Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σημείωσε ότι οι δανειολήπτες δεν πρέπει ούτε να ανησυχούν ούτε να φοβούνται στην επικοινωνία τους με τις τράπεζες για να διευθετήσουν τις οφειλές τους και στο σκοπό αυτό θα συμβάλλει η λειτουργία των Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
