Ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο έξω από το Πάντειο
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρία άτομα έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος. Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν, το απόγευμα όμως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 25χρονου, καθώς και σε δύο προσαγωγές. Ο ένας εκ των προσαχθέντων αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρία άτομα έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος.
Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν, το απόγευμα όμως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 25χρονου καθώς και σε δύο προσαγωγές για το επεισόδιο.
Ο ένας εκ των προσαχθέντων αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.
Ο καθηγητής περιέγραψε το επεισόδιο στα parapolitika.gr: «Ενώ πήγαινα στο Πάντειο είδα κάποιον να ζωγραφίζει με σπρέι τον τοίχο. Του είπα αυτό απαγορεύεται και μου είπε «γιατί; Δικός σου είναι ο τοίχος; Μετά ήρθαν άλλοι δύο. Ο τύπος με το σπρέι μου έβαψε το παντελόνι και με χτύπησε με το μπουκάλι στο κεφάλι. Έπεσα κάτω και οι άλλοι δύο αρχίσαν να με χτυπούν δυνατά με κλωτσιές».
Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.
» Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».
Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. «Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών και των σπουδαστών» πρόσθεσε.
Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Η επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Εγκληματικές ενέργειες προφανώς δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442