Η Κίνα έτοιμη να εκτοξεύσει διαστημικό σκάφος ανεφοδιασμού
Η Κίνα θα εκτοξεύσει το πρώτο ανεφοδιαστικό διαστημικό σκάφος της τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Επανδρωμένων Διαστημικών Αποστολών.
Η Κίνα θα εκτοξεύσει το πρώτο ανεφοδιαστικό διαστημικό σκάφος της τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Επανδρωμένων Διαστημικών Αποστολών.
Το σκάφος Tianzhou-1 θα μπορεί να παραμείνει αυτόνομα σε τροχιά για τρεις μήνες. Σχεδιάστηκε να προσδένεται και να παραδίδει εφόδια στο Tiangong -2, το πρώτο τμήμα ενός κινεζικού διαστημικού σταθμού που σχεδιάζεται για την επόμενη δεκαετία.
Διαβάστε επίσης:
Το Tianzhou-1 αναχώρησε στις 5 Φεβρουαρίου από εγκατάσταση στο Τιαντζίν και έφτασε την Δευτέρα στο κέντρο εκτόξευσης Γουεντσάνγκ της επαρχίας Χαϊνάν, ανέφεραν πηγές της υπηρεσίας.
Το σκάφος, το οποίο αποτελείται από ένα θάλαμο εφοδίων και έναν προωθητικό τμήμα, έχει βάρος απογείωσης περίπου 13 τόνων, από τους οποίους οι 6 είναι ωφέλιμο φορτίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Xinhua
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»


