
Θ.Φωτίου: Δημιουργία 225 Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας
Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το υπουργείο Εργασίας έχει σχεδιάσει να δημιουργηθούν 225 Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας σε 115 Δήμους και 254 Κέντρα Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Θ.Φωτίου. Παράταση για εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί και στις υφιστάμενες δομές. Από τις νέες Δομές, σε συνδυασμό και με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αναμένεται να ωφεληθούν περί το 1.000.000 πολίτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.
Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το υπουργείο Εργασίας έχει σχεδιάσει να δημιουργηθούν 225 Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας σε 115 Δήμους και 254 Κέντρα Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.
Από τις νέες Δομές, σε συνδυασμό και με το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που θα εφαρμοστεί σε εθνική κλίμακα από τον Ιανουάριο του 2017, αναμένεται να ωφεληθούν περί το 1.000.000 πολίτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.
Στις δομές που λειτουργούν σήμερα σε 62 Δήμους της χώρας, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και μετά τη λήξη τους, τον Σεπτέμβριο του 2015, συνεχίζουν με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα δοθεί παράταση, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μη μείνουν ακάλυπτοι οι ωφελούμενοί τους, συμπλήρωσε η κυρία Φωτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ σχεδιάζει μια συμμαχία χωρών που θα αντισταθούν στην προέλαση των μεγάλων της ΑΙ
- Ιράν: Δεν χρειάζεται συμφωνία για να πάρει το απεμπλουτισμένο ουράνιο, λέει ο Τραμπ