
Συνάντηση Κουντουρά – Κονιόρδου για τον πολιτιστικό τουρισμό
Η προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, οι οποίες συμφώνησαν για τη στενή συνεργασία σε θέματα συναρμοδιότητας των δύο υπουργείων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ζήτημα της διευκόλυνσης αδειοδοτήσεων για τις κινηματογραφικές παραγωγές.
Η προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, οι οποίες συμφώνησαν για τη στενή συνεργασία σε θέματα συναρμοδιότητας των δύο υπουργείων.
Μάλιστα, συζητήθηκαν ζητήματα που συνδέονται άμεσα με το τουριστικό προϊόν και αφορούν, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες διευκόλυνσης αδειοδοτήσεων για κινηματογραφικές παραγωγές, την αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού για τον πολιτισμό μέσω του ΕΟΤ, τη δυνατότητα προώθησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού (υποβρυχίων μουσείων και αρχαιολογικών καταδυτικών πάρκων) και την ενίσχυση συνολικά των πολιτιστικών δράσεων στο εξωτερικό.
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, καθώς συζητήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης έργων στα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διακοπή στο παιχνίδι Πύργος – Ζάκυνθος: Τραυματίστηκε στο κεφάλι ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων (vid)
- ΗΠΑ: Πόσο κοστίζει να είσαι μητέρα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο
- Το θρίλερ στον Λουδία συνεχίζεται – Ερευνούν τα κίνητρα της δολοφονίας και αναζητούν τη σορό του 54χρονου
- Ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ (1-1, vids)
- Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με γκολ του Ροντινέι (1-0, vid)
- Oυκρανικά drones έπληξαν δεξαμενή πετρελαίου στη Λετονία – Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας
