
Τουρκικό καψόνι σε γερμανούς διπλωμάτες στο αεροδρόμιο
Φύλλο και φτερό κάνουν οι τουρκικές αρχές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τους γερμανούς διπλωμάτες, με αποτέλεσμα να χάνουν την πτήση τους.
Φύλλο και φτερό κάνουν οι τουρκικές αρχές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τους γερμανούς διπλωμάτες, με αποτέλεσμα να χάνουν την πτήση τους.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες ότι η Τουρκία θα ανταποδώσει με μέτρα αντεκδίκησης την ταλαιπωρία που υπέστη σε αεροδρόμιο της Γερμανίας η αντιπρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αϊσενούρ Μπαχτσεκαπιλί.
Κατόπιν τούτου, γερμανοί διπλωμάτες που περίμεναν ότι θα περάσουν από έναν συνοριακό έλεγχο ρουτίνας, ο οποίος είθισται να είναι πιο χαλαρός για τα μέλη των διπλωματικών αποστολών, βρέθηκαν από χθες, Πέμπτη, αντιμέτωποι με ενδελεχείς διαδικασίες ελέγχου που διαρκούν ώρες. Μεταξύ των νέων διαδικασιών είναι και η ανάκριση των γερμανών διπλωματών από τις τουρκικές αρχές. Η εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν λάβει οι συνοριακές υπηρεσίες ξεκίνησε από χθες Πέμπτη, στις 19:00.
Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ, έχουν χάσει την πτήση τους τέσσερις γερμανοί διπλωμάτες, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν στα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης επί σχεδόν δύο ώρες. Αντίστοιχοι έλεγχοι ασφαλείας γίνονται και κατά την είσοδο των γερμανών διπλωματών στην Τουρκία, με το χρόνο αναμονής να φτάνει στην περίπτωση αυτή τη μία ώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μήνυση κατά του Grok του Μασκ κατέθεσε βουλεύτρια στη Βρετανία – Δημιούργησε AI γυμνές φωτογραφίες της
- Τα άγνωστα, πολύτιμα σχέδια του Τζον Λένον για το «She Said So»
- Πάρτι δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία: Χιλιάδες εικονικές εταιρείες παίρνουν τα λεφτά κι εξαφανίζονται
- Ο Σπανούλης επέλεξε τον Άρη γιατί πάντα του άρεσε να αλλάζει τις ισορροπίες
- Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]
- Θρίλερ στη Γαλλία: Βρέθηκε σορός κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 11χρονης


