Ο κινηματογραφικός «Ματωμένος γάμος» του Λόρκα στη Cosmote Tv
...
Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και δυνατές τραγωδίες της ισπανικής μυθοπλασίας, όπου το εντυπωσιακό τοπίο συνυπάρχει με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ισάξιους με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του αγγλοσαξονικού πολιτισμού, δυο χαρακτήρες περικυκλωμένους από τον κόσμο της Μεσογείου.
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Καππαδοκία της Τουρκίας, όπου τα σπίτια είναι λαξευμένα στους βράχους, καθώς και στις άνυδρες εκτάσεις της Αραγόνας. Πρωταγωνιστούν οι Μανουέλα Βελές,Ίνμα Κουέστα,Άλεξ Γκαρσία,Λετίσια Ντολέρα,Μαρία Αλφόνσα Ρόσο,Άσιερ Ετξέαντια,Μαριάνα Κορντέρο,Άννα Φερνάντεζ,Λουίζα Γκαβάσα,Χορχέ Ουσόν
Η ισπανίδα δημιουργός αποφάσισε να αλλάξει τον τίτλο του έργου, μετατρέποντάς τον σε «Η Νύφη», δείχνοντας την πρόθεσή της να στρέψει τα βλέμματα στη Νύφη. Είναι εκείνη που έχει προμήνυμα της επερχόμενης τραγωδίας, εκείνη που νιώθει να ασφυκτιά κάτω από το βάρος του καθήκοντος, εκείνη που δεν μπορεί να βάλει όρια στο πάθος. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως «Ματωμένος Γάμος».
Η ταινία κέρδισε 2 Βραβεία Γκόγια (Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Λουίσα Γκαβάσα και Καλύτερης Φωτογραφίας), ενώ είχε συνολικά 12 υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου Ρόλου. Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και κριτικά αναγνωρισμένες ισπανικές ταινίες της φετινής κινηματογραφικής σεζόν.
Ο Λόρκα έγραψε τον «Ματωμένο Γάμο» το 1932 και η παράσταση ανέβηκε σε θέατρο της Μαδρίτης το 1933.
Η ταινία «Ματωμένος Γάμος» θα προβληθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 21:00 στο κανάλι Cosmote Cinema 1HD.
entertainment.in.gr
- «Saronicos Project»: Αποκρυπτογραφώντας τα μυστικά του βυθού του Σαρωνικού
- Ο νεαρός σκυλάκος Μίλο, που τον πέταξαν στον δρόμο, καρτερά τον άνθρωπό του
- Νέα κρίση, παλιά συνταγή: Ειδικοί αξιολογούν τα κυβερνητικά μέτρα για τις ανατιμήσεις λόγω πολέμου
- Πόθοι κάτω από τη γούνα: Μicro-dramas με πλούσια και φτωχά AI κατοικίδια, η νέα μανία στην Κίνα
- Το μήνυμα που έστειλε ο Μπαντής: «Καμιά φανέλα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την αξία της ανθρώπινης ζωής»
- Αγορές σε τεντωμένο σχοινί -Έρχεται νέος «Μαύρος Κύκνος» τον Μάρτιο;


