
Διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να δημιουργήσει το μικρό Βέλγιο
Με στόχο να διατηρήσει ή και να αυξήσει το μερίδιό του στην ευρωπαϊκή διαστημική βιομηχανία, το Βέλγιο σχεδιάζει την ίδρυση Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Με στόχο να διατηρήσει ή και να αυξήσει το μερίδιό του στην ευρωπαϊκή διαστημική βιομηχανία, το Βέλγιο σχεδιάζει την ίδρυση Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Όπως αναφέρει το Reuters, η υπουργός Επιστήμης Έλκε Σλερς ανακοίνωσε ότι το βελγικό αντίστοιχο της NASA θα δημιουργηθεί του χρόνου.
Διαβάστε επίσης:
«Αν διατηρήσουμε το σημερινό status quo κινδυνεύουμε να χάσουμε τα διαστημικά συμβόλαιά μας» είπε.
Στο Βέλγιο αντιστοιχεί σήμερα γύρω στο 5% της διαστημικής αγοράς της ΕΕ, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ το χρόνο.
Στη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 60 διαστημικές εταιρείες, ανάμεσά τους και η SABCA που ιδρύθηκε πριν από 92 χρόνια και έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πυραύλων Ariane.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Η ευρωβουλευτής Ριμά Χασάν ανακρίνεται με κατηγορίες ότι υπερασπίζεται την τρομοκρατία
- Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην εθνικό οδό Λάρισας – Τρικάλων
- Ο Ρόμπερτ Πάτινσον και το άβολο κοστούμι του
- Αποκάλυψη Γκάρι Νέβιλ για Τζέραρντ και… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου – Θα διατεθεί μόλις ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ


