Διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να δημιουργήσει το μικρό Βέλγιο
Με στόχο να διατηρήσει ή και να αυξήσει το μερίδιό του στην ευρωπαϊκή διαστημική βιομηχανία, το Βέλγιο σχεδιάζει την ίδρυση Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Με στόχο να διατηρήσει ή και να αυξήσει το μερίδιό του στην ευρωπαϊκή διαστημική βιομηχανία, το Βέλγιο σχεδιάζει την ίδρυση Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Όπως αναφέρει το Reuters, η υπουργός Επιστήμης Έλκε Σλερς ανακοίνωσε ότι το βελγικό αντίστοιχο της NASA θα δημιουργηθεί του χρόνου.
Διαβάστε επίσης:
«Αν διατηρήσουμε το σημερινό status quo κινδυνεύουμε να χάσουμε τα διαστημικά συμβόλαιά μας» είπε.
Στο Βέλγιο αντιστοιχεί σήμερα γύρω στο 5% της διαστημικής αγοράς της ΕΕ, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ το χρόνο.
Στη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 60 διαστημικές εταιρείες, ανάμεσά τους και η SABCA που ιδρύθηκε πριν από 92 χρόνια και έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πυραύλων Ariane.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προφυλακιστέος ο Σουδανός με τις χειροβομβίδες στη ΓΑΔΑ – «Ήθελα να τις παραδώσω» ισχυρίστηκε
- Αεροπορικά εισιτήρια: «Φωτιά» στις τιμές βάζει ο πόλεμος – Οι εταιρείες που ανακοίνωσαν αυξήσεις
- Ολυμπιακός – Δράμα 40-28: Αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ οι «ερυθρόλευκοι»
- Στην Καστοριά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
- Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπήρξε καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού
- Τελειώνει το συμβόλαιο του Λεβαντόφσκι – Στον αέρα η παραμονή του στην Μπαρτσελόνα




