Ο Κωστής Στεφανόπουλος πρόσκοπος το 1946
Με μια φωτογραφία και λίγα λόγια αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας, του οποίου ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε επίτιμος αρχηγός και ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της προσκοπικής ιδέας στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.
Με μια φωτογραφία και λίγα λόγια αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας, του οποίου ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε επίτιμος αρχηγός και ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της προσκοπικής ιδέας στη νεότερη ιστορία της
Ελλάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση, όπως την παρουσιάζει το Tempo24.gr
«Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος συνδέθηκε ενεργά με την προσκοπική κίνηση, τόσο της Πάτρας όσο και πανελλαδικά. Αρχικά ως πρόσκοπος και βαθμοφόρος του 2ου Συστήματος τις δεκαετίες του 1930 και 1940 και αργότερα το 2000, ως ο μοναδικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έθεσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπό την αιγίδα του ανώτατου θεσμού της χώρας. Υπήρξε μέχρι σήμερα ενεργό μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας.
»Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας αισθάνεται εξαιρετική τιμή και υπερηφάνεια που υπήρξε η προσκοπική οικογένεια του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος ως ο πρώτος πολίτης της χώρας παρέμεινε στο πλευρό των νέων, πιστός στο Νόμο και την Υπόσχεση των Προσκόπων.
»Η μνήμη του και το παράδειγμά του θα αποτελούν φάρο για εμάς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανοιχτοί δρόμοι, παραμονή των μπλόκων και στάση αναμονής αγροτών εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη
- Τα κρατικά ταμεία γέμισαν, οι τσέπες άδειασαν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής (16/1): Δράση με ντέρμπι «αιωνίων» στη Volleyleague και classico στη Euroleague
- Μια συναρπαστική παρέλαση σεξ, καπνού και μουντής σιωπής – H Ναν Γκόλντιν βλέπει τον κόσμο όπως πραγματικά είναι
- NBA: Υπό διάλυση οι Μπακς, νέα βαριά ήττα από τους Σπερς
- Η χώρα χρειάζεται μια νέα ηγεμονία και όχι απλώς μια πιο ηχηρή αντιπολίτευση

