Bundesbank: Βλέπει μεγάλη αύξηση της ανάπτυξης στη Γερμανία το δ’ τρίμηνο
Η μεταποίηση αναμένεται να είναι ο βασικός μοχλός της σημαντικής ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο ύστερα από αρκετούς αναιμικούς μήνες, σύμφωνα με έκθεση της Bundesbank. «Το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η ανάπτυξη στη γερμανική οικονομία πιθανόν να είναι σημαντικά ισχυρότερη μετά την προσωρινή επιβράδυνση το καλοκαίρι», πρόσθεσε. Την ίδια ώρα ο Σόιμπλε επιμένει να απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική.
Η μεταποίηση αναμένεται να είναι ο βασικός μοχλός της σημαντικής ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο ύστερα από αρκετούς αναιμικούς μήνες, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Την ίδια ώρα ο Σόιμπλε επιμένει να απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική.
Με το κλίμα να βελτιώνεται και τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται, η ανάπτυξη της απασχόλησης αναμένεται να συνεχιστεί ενισχύοντας τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ύστερα από αρκετά σχετικά μέτρια, τρίμηνα, ανέφερε η Bundesbank.
«Το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η ανάπτυξη στη γερμανική οικονομία πιθανόν να είναι σημαντικά ισχυρότερη μετά την προσωρινή επιβράδυνση το καλοκαίρι», πρόσθεσε.
«Το κλίμα στην οικονομία έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη μεταποίηση, όπου η αξιοποίηση της δυναμικότητας συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά και οι νέες παραγγελίες έχουν αυξηθεί».
Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,2% σε τριμηνιαία βάση το τρίτο τρίμηνο από το 0,4% τρεις μήνες νωρίτερα και 0,7% το πρώτο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Bundesbank, οι προοπτικές για την απασχόληση είχαν βελτιωθεί σημαντικά και η καταγεγραμμένη ανεργία είναι πιθανόν να μειωθεί τους επόμενους μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δίκη υποκλοπών: Έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία οι πράξεις Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου, τόνισε ο Λιανός
- ΠΟΥ: Οι μισοί από τους 94 και πλέον εκατ. ανθρώπους με καταρράκτη δεν έχουν πρόσβαση σε επέμβαση
- Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]
- Βουλή ΗΠΑ: Θυελλώδης συνεδρίαση κατά την ακρόαση των επικεφαλής των υπηρεσιών για τη μετανάστευση
- Ουκρανία: 4 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο
- Σκάνδαλο Επσταϊν: Μια κατάθεση του 2006 αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ γνώριζε για τα εγκλήματα του πρώην φίλου του
