Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
11 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου

11 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου

...

Είναι όλα στο σπίτι τακτοποιημένα; Τότε έχεις την ψυχική σου υγεία και σίγουρα αποβάλλει από τη ζωή σου το στρες γιατί το τακτικό περιβάλλον είναι το πρώτο βήμα για την φροντίδα του εαυτού σου. Αν όχι, χρειάζεται να αρχίσεις από κάπου για να το πετύχεις και αυτό είναι το να ξεφορτωθείς όσα δεν χρειάζεσαι. Οργανώνοντας την «ημέρα ξεκαθαρίσματος» μια φορά το μήνα διατηρείται ο έλεγχος της κατάστασης και αποφεύγουμε να ξαναδημιουργηθεί. Τι να πετάξεις όμως; Εδώ είναι η λίστα με τα είδη που καλό είναι να αποχαιρετάς κάθε τόσο.

1. Παλιά περιοδικά
Απαλλάξου από παλιά περιοδικά που βρίσκονται από δω κι από κει, επειδή οι πιθανότητες να τα ξαναδιαβάσεις είναι μηδαμινές. Βρες μέρη που μπορείς να τα χαρίσεις ιατρεία, ινστιτούτα αισθητικής, γηροκομεία, και βιβλιοθήκες. Αν υπάρχει σε αυτά κάποιο άρθρο που δεν σου πηγαίνει η καρδιά να αποχωριστείς κράτησέ το στον υπολογιστή με ένα ψηφιακό αντίγραφό ή βάλε σε ένα φάκελο αποκόμματα από σελίδες περιοδικών.

2. Αποδείξεις, λογαριασμοί και έγγραφα
Πέτα τις αποδείξεις από αγορές αντικειμένων που δεν σκοπεύεις να επιστρέψεις (εκτός αν χρειάζονται για την εφορία). Αν δεν αισθάνεσαι άνετα όμως με το να εξαφανήσεις αποδεικτικά στοιχεία των εξόδων σου, κάνε ψηφιακά αντίγραφά τους με σκάνερ ή με μια εφαρμογή για smartphone.

3. Ρούχα
Δεν έχεις φορέσει κάτι εδώ και δύο χρόνια; E, λοιπόν, σε ενημερώνουμε πώς δεν πρόκειται να το ξανατιμήσεις. Απαλλάξου από κάθε πραγματικά άχρηστο ρούχο, χαρίζοντ;aς το ή πουλώντας το μέσω internet αν είναι σε καλή κατάσταση.

4. Βιβλία
Κάνε χώρο για τα επόμενα βιβλία που θα αγοράσεις αν τα παλιά, διαβασμένα ή αδιάβαστα, έχουν γεμίσει τα ράφια της βιβλιοθήκης σου. Πρέπει να είμαστε αδίστακτοι και ρεαλιστές στην επιλογή, για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς, μάλιστα, να τα πουλήσεις ως μεταχειρισμένα μέσω internet εκτός του να τα χαρίσεις ή να τα ανταλλάξεις.

5. Φάρμακα και βιταμίνες
Ρίξε μια ματιά στο φαρμακείο σου και καθάρισέ το από τα φάρμακα που έχουν λήξει ή εκείνα που δεν χρησιμοποιείς. Πρώτα, έλεγξε αν κάποια χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο τρόπο απόσυρσης λόγω τοξικότητας.

6. Καλλυντικά και αρώματα
Απαλλάξου επειγόντως από προϊόντα μακιγιάζ που είναι ή πολύ παλιά ή που δεν χρησιμοποιείς εδώ και καιρό. Τα αρώματα μετά από μερικούς μήνες χρήσης χάνουν την χαρακτηριστική ευχάριστη οσμή τους και στις συσκευασίες των περισσότερων καλλυντικών υπάρχει ημερομηνία λήξης.

7. Κοσμήματα
Κάνε έναν έλεγχο στα κοσμήματά σου, πέταξε τα χαλασμένα και ετοιμάσου να πουλήσεις εκείνα που δεν φοράς. Χρειάζεσαι τη βοήθεια εκτιμητή που θα σε ενημερώσει για το κόστος τους και προσπάθησε να κάνεις μια καλή συμφωνία με κάποιον χρυσοχόο.

8. Τρόφιμα
Άνοιξε τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σου για να ξεδιαλέξεις εκείνα που πρέπει να πεταχτούν – τα παλιά, τα αχρησιμοποίητα και τα ληγμένα. Κάνε αυτή τη διαδικασία σε εβδομαδιαία βάση αντί μηνιαία, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

9. Αναμνηστικά
Πολλοί ειδικοί στην οργάνωση συμβουλεύουν να είμαστε αμείλικτοι και να εξαφανίσουμε αναμνηστικά όπως κάρτες και δώρα που δεν χρειαζόμαστε. Δεν έχουν άδικο, αλλά μπορείς να κρατήσεις κάποια από αυτά, αποθηκεύοντάς τα σε ένα κουτί παπουτσιών. Επίσης, πετάμε οτιδήποτε δεν χωράει μέσα στο κουτί.

10. Σημειωματάρια
Ίσως δεν είμαι η μόνη με διάφορα σημειωματάρια που βρίσκονται σε αχρηστία. Ξεφύλλισέ τα και πέταξε τα άχρηστα.

11. Παλιά ή αχρησιμοποίητα ηλεκτρονικά
Έχεις κάποιο παλιό laptop ή το κινητό τηλέφωνο; Μπορείς να τα πουλήσεις σε sites όπως το eBay.

gamos.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024